Gazete Vatan Logo

Bilgisayardan Ses Gelmiyorsa Ne Yapılmalı? Bilgisayarda Ses Yoksa Nelere Bakılmalıdır?

Günümüzde teknolojinin oldukça gelişmiş olduğu bilinir. Özellikle bu konuda bilgisayar kullanımı oldukça fazladır. Tabi bilgisayar kullanan kişiler zaman zaman sorun yaşama şansına sahiptirler. Özellikle ses sorunları çoğu zaman insanların karşısına çıkar.

Bilgisayardan Ses Gelmiyorsa Ne Yapılmalı? Bilgisayarda Ses Yoksa Nelere Bakılmalıdır?

Bilgisayardan ses gelmediği zaman yapılması gereken bazı yöntemler olduğu dikkat çekmektedir. Doğru adımlar atıldığı zaman ses sorununa çözüm bulma şansı vardır. 

Bilgisayardan Neden Ses Gelmez? 

Öncelikle bilgisayardan ses gelmemesi sıkça rastlanılan bir durumdur. Bu durumu yaşayanlar için sıkıntı ortaya çıkar. Çünkü bilgisayardan ses gelmemesi bir şey izlerken veya dinlerken eksiklik sunar. Buda hoş olmayan bir durumla karşı karşıya kalındığını gösterir. Burada yapılması gereken ise bilgisayardan neden ses gelemediğini bilmektir. 

Bilgisayardan ses gelmemesi yanlışlıkla volume (ses) fonksiyonunu devre dışı bırakmakla mümkün olabilir. Bunun yanına bilgisayarın ses çıkışlarında bozukluk meydana gelmiş olabilir. Bu sistem ses veya farklı bir sorun olarak kendini gösterir. Ayrıca ses hoparlör bağlantılarında bir yanlışlık olabilir. Bundan dolayı birçok nedene bağlı olarak bilgisayardan ses gelmemesi mümkündür. 

Bilgisayardan Ses Gelmiyorsa Ne Yapılmalı? 

Bilgisayardan ses gelmediği durumlarda sakince hareket etmek gerekir. Çünkü aceleyle yanlış bir şey yapmak başka bir sorun çıkmasına yol açabilir. Öncelikle şu adımlar takip edilir;

Haberin Devamı

- Ses düzeyi detaylı şekilde kontrol edilir. 

- Ses sorun gidericisi açılır. 

- Ses geliştirmelerini bir süreliğine devre dışı bırakma denenir. 

- Hoparlör seçenekleri ayarlanır. 

- Son olarak Ses sürücüleri güncellenir.

Yukarıda yer alan adımlarla ses sorununa karşı çözüm bulma şansı vardır. Ancak yine de çözüm bulmama durumu olabilir. Çünkü bilgisayarın ses sorunu farklı bir nedene bağlı olarak gelişebilir. Yine de öncelikle doğru adımları takip etmek mantıklıdır. Sorunun çözülemeyecek kadar büyük olması profesyonel bir destek almayı gerektirir. 

Bilgisayarda Ses Yoksa Nelere Bakılmalıdır?

Bilgisayarda aniden veya uzun süreli ses gelmemesi normal değildir. Bu gibi durumlarda muhtemelen sesle alakalı bir eksiklik vardır. İlk olarak ses düzeyine tıklayarak detaylı kontrol edilir. Bu ses düzeyi bilgisayarlarda hoparlör işareti olarak kısayol şeklinde karşımıza çıkar. Ancak bunun yerine denetim masası ve ses kısmından doğru noktaya ulaşmak mümkündür. Buradaki detaylı kontrol ilk aşamada önemlidir.

Haberin Devamı

Ses düzeyi normalse ve sorun halen varsa ses sorun gidericisi açılır. Buradan ilerleyerek ses sorununu çözmeye çalışılır. Ancak buda başarılı olmazsa eğer hoparlör seçeneklerine ulaşmak gerekir. Başarısız olunması durumunda ses sürücüleri güncellenmelidir.

Bilgisayarda Yaşanan Ses Sorunu Çözülebilir mi?

Bilgisayarda yaşanan ses sorunu muhtemelen yukarıda yer alan yöntemler sonrasında çözülür. Ancak bazı durumlarda sorun daha da büyük olabilir. Tabi bu durumda çözüm bulmak istenirken sorunu daha da büyütme şansı vardır. Buna dikkat ederek hareket edilmesi lazımdır.

Bilgisayarda yaşanan ses sorunu çözülmeyecek bir sorun değildir. Burada önemli olan yavaş şekilde doğru yolları denemektir. Ayrıca bu yolları denerken sesin gelip gelmediğini kontrol edin. Sorun düzelmediği takdirde sorun çözümüne devam edebilirsiniz. Özellikle son çare olarak bilgisayara format atmakta çözüm olabilir. Tabi bunu yapmadan önce kişisel dosyalarınızı güvene almayı unutmayın.

Haberin Devamı