Gazete Vatan Logo

Android Marshmallow'un son sürümü gücüne güç kattı!

Dünyada azımsanmayacak kadar kullanıcısı bulunan Android Marshmallow başarılı grafiğini sürdürüyor. Hatta bu grafiği Android Marshmallow yeni güncellemesiyle yukarıya taşıyor. Bakalım Android Marshmallow ayrıntıları neler?

Android Marshmallow'un son sürümü gücüne güç kattı!

Google'dan gelen son haberler, Android 6.0 Marshmallow için hiç de fena değil...Teknoloji devi Apple, iOS 9'da zaman içerisinde açığa çıkan sorunları bekletmeden düzeltse de, hemen arkasından bir yenisi daha belirmeye devam ediyor.

iOS 9'daki yeni hatalardan birisi bu defa iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'taki dijital asistan Siri ve baskıya duyarlı 3D Touch özelliğini hedef alıyor. Söz konusu açık, ilk olarak Ideosdebarraquito adlı bir YouTube kullanıcısı tarafından yayınlanan video aracılığıyla gün yüzüne çıktı. Bu videonun ardından EverythingApplePro adlı kullanıcının yayınladığı ikinci bir video, bu hatayı biraz daha detaylı bir biçimde ele alarak gösterdi.

iOS 9'daki yeni açık, Siri'nin Twitter'da bir arama yapmasını sağlıyor ve özellikle de bir e-posta adresi barındıran sonuçlar üzerinden ilerliyor. iPhone 6S ve 6S Plus üzerinde 3D Touch menüsüne erişmek için bu e-posta bağlantısına "force tap" özelliğiyle dokunuyor ve ardından bütün rehberinize erişim sağlayan Mevcut Kişilerime Ekle seçeneğini seçiyorsunuz. Bu noktada aynı şekilde Yeni Bir Kişi Ekle'yi de seçip bu kişiye bir fotoğraf ekleyebiliyor ve böylece bütün fotoğraflarınıza erişimi açmış oluyorsunuz.

Haberin Devamı

Söz konusu açık aktive olmak için bazı özel ayarlamalara ihtiyaç duyuyor, dolayısıyla doğrudan herkesi etkilemiyor. Yine de böyle bir problem, bu kadar basit bir açığın bile, her senaryoyu test etmek zorunda olan Apple gibi bir firma için nasıl bir zorluk çıkardığını göstermesi açısından oldukça önemli.

Apple bu hatayı giderene kadar, Ayarlar > Gizlilik > Fotoğraflar kısayolu üzerinden Siri seçeneğini devre dışı bırakarak geçici bir korunma sağlayabilirsiniz. Daha iyi bir koruma için ise, Ayarlar > Touch ID & Şifre üzerinden şifrenizi girerek Siri'nin ekran kilitli olduğunda aktif halde bulunmamasını sağlamalısınız...

( CHIP Online )