Gazete Vatan Logo

Bi taksi çağırdılar şoför ‘sizi öldüreceğim’ dedi

Bakırköy’de iki genç, mobil uygulama üzerinden çağırdıkları taksinin şoförü tarafından ölümle tehdit edildiklerini başka taksiciler tarafından da dövüldüklerini söyledi

Bi taksi çağırdılar şoför ‘sizi öldüreceğim’ dedi

İstanbul Bakırköy’de oturan J.R, ilkini 19 Mart’ta, ikincisini 26 Mart günü aynı takside yaşadıkları olayın ayrıntılarını Facebook hesabı üzerinden paylaştı. J.R., mobil uygulama üzerinden çağırdıkları taksi ile İncirli Caddesi’ne doğru yola çıktıklarını belirten gençler yaşadıklarını şöyle anlattı; Adının Barış K. olduğu belirtilen taksi şoförü kaza yapan kişiler ile tartıştı. Çevredekiler, taksiciye yan yoldan gitmesini önerdi. Aynı öneriyi, takside bulunan iki genç de yaptı. Kısa süre sonra olay yerine polis geldi. Kazaya karışan kişi, taksiciden şikayetçi olduğunu söyledi. İki genç de polislere taksicinin haksız olduğunu söyledi. 26 Mart günü, J.R. ve arkadaşı yine aynı uygulamadan taksi çağırdı.

‘Beni hatırladınız mı?’

J.R. devamında şunları yazdı; “Sevgilimle elimiz kolumuz poşet dolu taksiye bindik. Biner binmez hareket eden şoför ‘beni hatırladınız mı’ dedi. Gelen taksici geçen haftaki taksiciydi. Şok içerisinde kaldık. ‘Ben bir haftadır sizi takip ediyorum, yeniden çağırmanızı bekledim, hemen geldim, bu araçtan inemezsiniz, sizi öldüreceğim” dedi. Ve ters yöne doğru bizi kaçırdı. ‘Polisi ararsan ikinizi de öldürürüm’ dedi. Ve sonunda şoför, üst caddede bulunan B. Taksi durağının önünde durdu. 15 taksici dışarda bekliyordu; Araçtan iner inmez taksici, sevgilime küfürlerle saldırdı.

Haberin Devamı

Linç ediyorlardı

Ben de aralarına girdim ayırabilmek adına, sonra diğer 3 taksici daha müdahil oldu, ayırmak bahanesiyle sevgilimi tutup düşürdüler ve kafası ile yüzüne sayısız yumruk indirdiler, diğer bir kişi de beni zorla tuttu, her türlü cinsiyetçi küfürler eşliğinde darp edildik. Bize saldıran asıl taksici, durağın içine koştu ve bıçakla çıkıp tekrar sevgilime doğru koştu. Diğer şoförler adamı zapt etmeye çalıştılar. ‘Adresinizi biliyorum, isminizi biliyorum geleceği sizi öldüreceğim’ler havada uçuştu. Polise telefonda adres verdik. Yere fırlattıkları malzemelerimizi topladım, caddeden aldım ve 5 dakika sonra da polis geldi. Adamlar o sırada kaçtı. Polis aracı ile karakola gittik. Darp raporu alındı. Kafasında yüzünde şişlikler, kanama ve gözünde hafif görme kaybı var.”

Haberin Devamı

BiTaksi özür diledi

BiTaksi uygulamasının sahibi, dehşeti yaşayan J.R.’yi telefonla arayarak özür diledi. J.R. görüşmeyi şöyle anlattı. “Bitaksi uygulamasının sahibi, beni birebir arayarak özür diledi, taksiciyi ve olayla ilgilenmeyen tüm çalışanlarını işten çıkaracaklarını bildirdiler. Ayrıca da maddi manevi tüm zararımızı karşılayacaklarını bildirdiler. Adli dava sürecek, ceza alana kadar peşini bırakmayacağız.” BiTaksi sosyal medya hesabından sürücüyü sistem dışına çıkardıklarını açıkladı.