Gazete Vatan Logo

Beşir Atalay'dan o iddialara cevap!

Beşir Atalay'dan  o iddialara cevap!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtladı.

"Çözüm süreci hükümetimizin önündeki en önemli konulardan birisi. Bütün kararlılığımz sürüyor. Sürecin sağlıklı yürümesi yönünde elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz" diyen Atalay, demokratikleşme paketinde yer alan 24 maddenin görüşmelerine önümüzdeki hafta Anayasa Komisyonu'nda başlanacağını söyledi.

Atalay, tutuklu milletvekilleri ile ilgili bir hazırlıklarının olduğunu, partilerin grup başkanvekilleriyle konuyu görüşeceklerini söyledi. Atalay, "Bu konuda kararlıyız. Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra diğerlerinin serbest bırakılması gerekiyordu. Biz yargının kararını paylaşmıyoruz. Yasal düzenleme ile çözülmesini bekliyoruz" dedi.



"İKİ BİN KİŞİLİK RAPOR" İDDİASI

Atalay, Burhan Kuzu'nun dile getirdiği "devlet içindeki paralel yapılanmayla ilişkili" iki bin kişi hakkında rapor hazırlandığı iddiasını da yanıtladı. Atalay, "Burhan Hoca ile de telefonla görüştüm. Çok yanlış bir bilgilenme olmuş, böyle bir şeyi bilmem mümkün değil, diyor. Bir gazetedeki haberi paylaştığını söylüyor. Bugün basında da fazla vurgu kazanmış. Bunlar spekülatif şeyler. Böyle bir şey olamaz da zaten. Falanca kesime ait olduğu için rapor falan asla söz konusu değil" diye konuştu.

"BAKANLAR HAKKINDA FEZLEKE" İDDİASI

Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile ilgili dört bakan hakkında fezleke hazırlandığı iddiasını yalanlayan Atalay, "Bana intikal eden bir şey olmadı. Bu olayların dışında iki milletvekili hakkında bir fezleke geldi. Ama dört bakan hakkında bir şey gelmedi" dedi.

YENİDEN YARGILANMA

Yargıdaki tartışmalarla gündeme gelen "yeniden yargılama" ile ilgili bir yasal düzenlemenin gündemlerinde olmadığını kaydeden Atalay, "Tamamen yargının alanında bir konu. Bizim ajdandamızda böyle bir konu yok" dedi.

"YÜKSEK YARGI ÜYELERİNİ PARLAMENTO SEÇMELİ"

Yargı ile ilgili tartışmaları da değerlendiren Atalay, toplumun yargıya olan güveninin yüzde 50'nin altına düştüğünü söyledi. Yürütmenin seçimle değiştirilebildiğini ancak yargıyı kimsenin değiştiremediğini kaydeden Atalay,"Yüksek yargı üyelerinin parlamento tarafından seçilmesi gerekiyor. HSYK için çalışılıyor. Bu anayasal bir konu, hazırlık yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

ANKETLERDE DURUM

Atalay, son olayların AK Parti'nin oyunu nasıl etkilediği sorusuna, "Önceki trend devam ediyor. Yüzde 50'nin üzerindeyiz. Oy tabanımızda büyük bir değişiklik görmüyoruz" yanıtını verdi.

Haberin Devamı