Gazete Vatan Logo

Beşiktaş darmadağın

Q7 ve Guti yoksa, Kartal da yok!

Yeni adıyla daha ‘fiyakalı’ olması beklenen İnönü Stadı mateme girdi. 7’de Isaac’in golü ‘felaket’in habercisi gibiydi.. 14’te Bobo eşitledi ama Ege ekibi Dixon ve Yiğit’le Trabzon’dan sonra Beşiktaş’ı da evinde devirdi.

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYIN

AVCI gibi pusuya yatmıştı Manisa. Önde basarak Beşiktaş’ın hazırlık pasları sırasında yapacağı hataları kolluyordu gol için. Nitekim bu taktik çok meyve verdi, bolca pozisyon buldu. Ancak bunda en önemli etken Beşiktaş’ta Guti’nin yokluğuydu. Çünkü Kartal’ı ileriyle sağlıklı taşıyan adam Guti. Yokluğunda sadece ilk yarı çıkarken kaptırdığı toplarla 4 fırsat verdi Beşiktaş. Maçın izleyenler için çok keyifli hale gelmesinde bir numaralı faktör buydu.
İLK hatayı 7’de Necip yaptı ve Simpson topla buluştu.

Sağdan koşu yapan Isaac’i kaçırdı ve Nijeryalı Hakan’ın yanından ağları buldu: 0-1. 4 dakika sonra Ferrari kaybetti. Makukula defans arkasındaydı... Hakan çıktı, önce yetişti ama başı döndü, düştü. Makukula sağdan, 25 metreden boş kaleye vurdu ama tribüne gönderdi.



ASLINDA Beşiktaş oyunun hakimiydi. Ama sürekli hata yapıyordu. O hakimiyetin ödülü 14’te geldi. Necip’in 18’e doldurduğu top dışarı giderken, Nobre çevirdi. Tabata toptan kaçarak Bobo’ya gelmesini sağladı ve şutu Dixon’a çarpıp gol oldu: 1-1.

31’DE Makukula, Zapo’dan sıyrılıp, sert vurdu, çerçeveyi bulamadı. 40’ta Bobo’nun flutunu Eren çizgiden çevirdi. Yine vurdu Bobo... Ernst dokundu, bu sefer de Ömer blok yaptı.
2. yarı ise Beşiktaş için kâbus, Manisa için bayram gibi başladı. 52’te arka direğe giden serbest vuruşta Dixon, zıplayamayan Fink’le eşleşince kafay› vurdu: 1-2. 2 dakika sonra Tabata, kontrayı keseyim derken Isaac’i indirip 2. sar›dan atıldı.

MAÇIN kalanında Beşiktaş savunması öyle boşalttı ki geriyi tek hamle şansları vardı. Ya kesecekler ya Manisalılar karşı karşıya kalacaktı Hakan’la. Ve 69’da Murat’ın kaçırdı€› Y.Gökoğlan farkı ikiye çıkardı: 1-3.



ERNST ATTI AMA

FAKAT 81’de Eren kırmızı görüp, 2 takım da 10’ar kişi kalınca işin rengi değişti. Rakip sahada iyi oynayan Beşiktaş 85’le 94 arasında 9 % 100 poziyon buldu. 89’de Ernst, Hilbert’in serbest vuruşunda kafayla ağları buldu: 2-3. 91’de Bobo golü attı ama ofsayttaydı. Kalan 7 fırsatta top çizgiyi geçmeyince Kartal ilk defa İnönü’de Manisa’ya yenildi. Fakat bir takım yenilecekse de böyle yenilsin...



FERRARI SAĞLAM ÇIKTI

BEŞİKTAŞ dün İnönü’de 3 puan kaybederken, iki oyuncunun sakatlanması nedeniyle korkulu anlar yaşadı. Maça ilk 11’de başlayan Ferrari 25. dakikada topsuz alanda sakatlandı. Kenara gelerek tedavisi yapılan oyuncu yerini Zapotocny’ye bıraktı. Arka adalesinde gerilme meydana gelen İtalyan yıldızın Porto maçında oynayabileceği belirtildi. Ayağı burkulan Holosko’nun da durumunun ciddi olmamas› teknik heyeti rahatlattı.

Ancak hakemi aldatmaya yönelik hareketi nedeniyle sarı kart alan Tabata 54’te taktik faul yapınca 2. sarıdan atıldı. Brezilyalı yıldız Kayserispor maçında yok.

‘Hatalar pahalıya patladı’

Schuster: “Trabzon ve Manisa’ya ufak hatalarla kaybettik. Beraberlik olabilirdi ama top çizgiyi geçmedi. Lig, Avrasya gibi uzun bir maraton.”

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Bernd Schuster, Manisaspor yenilgisini beklemediğini söyledi. Rakiplerinin girdiği bütün pozisyonlardan gol çıkardığını belirten Alman hoca, şöyle konuştu: “Trabzon maçını da Manisa da maçını da ufak hatalarla kaybettik. Bu ufak hataların bize yansıması kötü oldu. Çıkışlarda yanlışlar yaptık. Son dakikalarda beraberliği yakalayabilirdik. Ama top içeri girmedi.

Oyuncularımın son saniyeye kadar savaşmalarından dolayı mutluyum.

QUARESMA ve Guti, oynadıkları tüm maçlarda bize faydalı oldular. Ama bir sakatlık gerçeği var. Sahaya çıkan ekibim de kazanmak için her şeye sahipti ama bunu başaramadık.



‘DESTEK LAZIM’

PORTO maçı bizim için çok önemli. Taraftarımız verdiği destekle bize 2. golü attırdı. Onların desteğine çok ihtiyacımız olacak.

BU kayıplar ligin son 2-3 haftasında olsa ciddi sorun yaratabilirdi. Ama lig Avrasya Maratonu gibi uzun. Bu takım kendini toparlayacak.”

Karaman: Fark atmalıydık

TRABZON’DAN sonra Beşiktaş’ı da yenen Hikmet Karaman, yine de takımının genel görüntüsünden memnun kalmadı: “Oyuncularıma “Farklı kazanmayı bekliyorum” demiştim. Sezon başında Beşiktaş’ı yakınen seyrettim. Defansı, rakip kanattan atak yaptığında çizgi halinde öne çıkıyor. Araya atılacak bir top gol pozisyonu. Biz bu zaaf üzerine çalıştık. Ama rakip 10 kişi ve 3-1 öndeyiz. Maç bu kadar zora girer mi? Beşiktaş 10 kişiyken daha etkili oldu.”

3. GOL OFSAYT KOKUYOR

MANİSA’NIN 69. dakikada Yiğit Gökoğlan’la bulduğu 3. gol küçük bir farkla da olsa ofsayttı. Murat Erdoğan’ın ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan 21 yaşındaki futbolcu, top ayaktan çıktığı sırada Beşiktaş defansının önündeydi. Ama yardımcı hakem Mehmet Metin bunu göremedi.

MAÇIN YILDIZI: ISAAC

Maçta perdeyi açan golü kaydeden Njeryalı futbolcu sürati ve teknik kapasitesiyle Beşiktaş’ın sol kanadını felç etti. Üstelik karşısında İbrahim Üzülmez gibi inatçı, süratli ve tecrübeli bir savunmacı olmasına rağmen. Sürekli bindirdi, orta yaptı, pas verdi. Arkadaşları biraz daha becerikli olsa istatistik kağıdında asist hanesini de dolduracaktı. Manisa’nın galibiyetinde Isaac başrolü oynadı.

Haberin Devamı