Gazete Vatan Logo

Beş dakika önce

Kayseri’deki hain saldırının öncesinde otobüste bulunan askerlerin son fotoğrafının patlamadan iki dakika önce 08:43’te paylaşıldığı ortaya çıktı.

Beş dakika önce

Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu otobüse düzenlenen bombalı saldırıda askerlerin sosyal medyada paylaştıkları son fotoğraf yürek dağladı. Saldırı öncesi otobüste çekildiği belirtilen askerlerin selfie’si binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Fotoğraftaki askerlerin şehit olduğu sanılıyordu. Ancak bu kez en azından onlardan iyi haber var. VATAN askerlerin kimliklerine ulaştı ve 6’sının da yaralı olduğu ortaya çıktı.

‘Alacak nefesimiz varmış’

Fotoğrafın Erciyes Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi devam eden 26 yaşındaki er Halit Kapullu tarafından çekildiği de ortaya çıktı. Terhisine tam 33 gün kalan Halit, gülerek çıktıkları son çarşı izinlerinden birini devreleriyle birlikte ölümsüzleştirmek istiyordu.

Patlamadan önceki son fotoğrafı da böylelikle o paylaşmış oldu. Bilişim Teknolojileri öğretmeni olduğu öğrenilen Halit Kapullu, saldırıdan yaralı olarak kurtuldu. Kapullu, hastane odasında bir fotoğrafını da sosyal medyadaki hesabından “Fotoğrafı 08:43’te paylaşmışım, iki dakika sonra patlama oldu. Alacak nefesimiz varmış. Rabbim şehitlerimizi yanına aldı” notuyla paylaştı.

Haberin Devamı

Tedavileri devam ediyor

Selfie’de yer alan yaralı asker İlker Bal’ın da Sakarya’da yaşadığı ve şehrin bilinen amatör futbol takımlarından Kocaali Salihspor’da futbolcu olduğu öğrenildi. Sağlık durumu iyi olduğu bildirilen Bal’la birlikte patlamadan yaralı olarak kurtulan erlerden yine 26 yaşındaki Bilişim Teknolojileri öğretmeni Gökhan Keskin, Hakan Şimşek Yakar ve Hamza Şolt’un ise Kayseri Erciyes Üniversitesi Hastanesi’nde tedavileri devam ediyor.