Gazete Vatan Logo

Berkin Elvan için bekleyenlere gözaltı şoku

Gezi Parkı gösterilerinin ilk günlerinde başından biber gazı fişeğiyle vurulan, 268 gündür yoğun bakımda tedavi gören ve son iki gündür durumu ciddileşen Berkin Elvan için Okmeydanı hastanesinde bekleyenler bu sabah polis operasyonuyla karşılaştı.

Berkin Elvan için bekleyenlere gözaltı şoku

Vurulduğunda 45 kilo olan yoğun bakımdaki Berkin Elvan'ın kilosunun 16'ya düştüğü, beyin fonksiyonlarının azaldığı açıklanmıştı.

Hastane önünde bekleyenlere yönelik operasyonda, hastane içerisinde ve bahçesinde çok sayıda gözaltı yapıldığı ifade ediliyor.



Halkın Hukuk Bürosu'nun Twitter'dan açıkladığına göre, Okmeydanı hastanesi önünde Berkin Elvan'ı bekleyen 5 kadın 5 erkek olmak üzere toplam 10 kişi gözaltına alındı.

Berkin'in babası Sami Elvan'ın girişimleri sonucu polis hastane bahçesinden çıktı.



SARIYER BELEDİYESİ’NDEN ’BERKİN’İ BEKLEYENLER İÇİN ÇADIR

Sarıyer Belediyesi, Gezi Parkı olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle yaralandığı iddia edilen ve 268 gündür yoğun bakımda olan Berkin Elvan’ı hastane önünde bekleyenler için 5 adet çadır kurdu. İddiaya göre, sabah erken saatlerde Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen polis ekipleri, hastane önünde kurulan çadır ve malzemeleri kaldırdı. Bunun üzerine, saat 17.00 sıralarında CHP’li Sarıyer Belediyesi ekipleri kamyonetle hastane önüne 5 adet çadır getirdi. Çadırlar ekipler tarafından hastanenin girişine kuruldu.