Gazete Vatan Logo

Beraber omuzladılar

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün babası son yolculuğuna uğurlandı. Devlet erkanının tam kadro katıldığı cenaze töreni sırasında Gül ve Erdoğan birlikte ağladı, tabutu birlikte omuzladı

Beraber omuzladılar

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yaşamını yitiren babası Ahmet Hamdi Gül için dün Kayseri’deki Cami-i Kebir’de cenaze töreni düzenlendi. Gül’ün cenaze namazı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından kıldırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçakla Erkilet Havalimanı’na indikten sonra cenaze namazının kılındığı Melikgazi İlçesindeki 880 yıllık Selçuklu eseri Cami Kebir’e geldi. Ardından da Abdullah Gül’ün, “Hastasınız, lütfen gelmeyin” diyerek telefonla yaptığı ısrarına karşın TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başkakan Binali Yıldırım’la birlikte camiye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer protokolü Abdullah Gül, kardeşi Macit Gül ve eniştesi Mustafa Tekelioğlu avluda karşılayıp taziyeleri kabul etti. Gül ve Erdoğan daha sonra birlikte camiye girdi ve öğle namazını kıldı.

Arınç gelemedi çünkü...

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakanlar’dan Ahmet Davutoğlu, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski ve yeni bakanlar, eski ve yeni milletvekilleri, Gül ailesi ve çok sayıda kişi katılarak birlikte saf tuttu. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ahmet Hamdi Gül ile 10 gün önce Kızılırmak’a düşerek, hayatını kaybeden 13 yaşındaki Rıza Çağlar’ın cenaze namazlarını kıldırdı. Gül’e Twitter üzerinden yayınladığı taziye mesajıyla baş sağlığı dileyen ancak cenazeye katılmayan Bülent Arınç’ın Manisa’da olduğu ve makam aracının Ankara’da olması nedeniyle cenazeye katılamadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Yalnız bırakmadılar’

Sabaha kadar taziyeye gelenleri karşılayıp, yurt içi ve dışından, telefonla arayanlara yanıt veren Gül, “Allah herkesten razı olsun. Bizi yalnız bırakmadılar” dedi. Cenaze namazı sonrası Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Sizler, baki alemde dünyada yaptığınız işlerin karşılığını göreceksiniz. Dünya hayatı sadece cennet tohumlarının ekildiği yerdir” diye konuştu.

Görmez’in bu konuşması sırasında, Abdullah Gül’ün cebinden çıkardığı beyaz mendille gözlerini sildiği görüldü. Gül’ün cenazesi, Şehir Mezarlığındaki aile kabristanında toprağa verildi.

Haberin Devamı