Gazete Vatan Logo

Benzine indirim mi geliyor?

Yılbaşından bu yana sürekli zamlanan benzin ve motorinde indirim müjdesi geldi.

Benzine indirim mi geliyor?

Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, “Eğer dolar kuru bu seviyede kalırsa bu hafta akaryakıt fiyatları 4 kuruş düşecek” dedi.

CNBC-e’de Ufuk Şanlı ve İnci Özkasnak’ın birlikte sunduğu ‘Enerji Koridoru’ Programına katılan Zülfikar, akaryakıt fiyatlarının uluslararası petrol fiyatları ve dolardaki dalgalanmalara bağlı olarak değiştiğine işaret etti. TABGİS Başkanı Zülfikar, “Bu nedenle benzin fiyatları kısa bir süre psikolojik sınır olarak kabul edilen 5 lirayı aştı. Şimdi yine aynı gerekçelerle düşmesini bekliyoruz” diye konuştu.

5 lira psikolojik sınırdı

Fiyatlardaki artılın tüketimi olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken Zülfikar, “Benzinde 5 lira psikolojik sınırdı. Sınır son zamlarla aşıldı. Bu durum tüketicileri de olumsuz etkiliyor. Benzin ve motorin satışlarında yılbaşından bu yana gözle görülür bir düşüş olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Akaryakıt fiyatlarının düşmesinin tüketimi olumlu etkilediğine işaret eden TABGİS Başkanı Zülfikar, “Fiyatlar düşünce akaryakıt tüketimi de daha fazla artıyor. Bu yüzden akaryakıt şirketleri fiyatların artmasını değil, düşmesini her zaman daha fazla tercih eder” yorumunu yaptı.



Haberin Devamı