Gazete Vatan Logo

Benim teyzem de Ermeni!



Dink davasında ‘ömür boyu hapis’ ile yargılanırken beraat eden ve davanın sanıklarıyla bağlantıları yüzünden ‘Büyük Abi’ adı verilen Erhan Tuncel, Ergenekon davasından yargılanırken serbest bırakılan gazeteci Nedim Şener’e konuştu. “Cinayette örgüt var ama ben yokum” dedi

Hdant Dink davasının en önemli sanıkları arasında ‘Büyük abi’ lakaplı Erhan Tuncel geliyor. Azmettirici olduğu iddiasıyla ömür boyu hapis cezası ile yargılanan ama delil bulunmadığı için beraat eden Tuncel, kararın üzerinden tam 3 ay sonra röportaj verdi. Röportaj verdiği gazeteci ise Ergenekon davasından yargılanan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Nedim Şener oldu. Tuncel’in açıklamaları şöyle

PLASTİK ELDİVEN İŞİNE GİRİYORUM

Bakırköy’de oturuyorum. Burada 40 ev akrabam var. Davet ettiler. (Hrant Dink’in ailesi ve başka Ermeniler’in de Bakırköy’de oturduğunu kastederek) ‘Tedirginlik olur diye kabul etmedim. Ataköy’de merkeze bakın bir ev tuttum. Medikal sektörde çalışacağım. Fındıkzade’de depo tutacağız. Tıbbi eldiven üretiminde çalışacağız.”

Babaannesinin Ermeni olduğu iddialarıyla ilgili de şu cevabı verdi: “Babaannemin Ermeni olduğunu söylediler ama değil. Ermeniler göç ederken ailem komşu Ermeni ailenin ortada kalan çocuğunu sahiplenip büyütmüş. O benim üvey teyzem.”

HABER VERDİM, ÖNLEM ALINMADI:

Dink cinayetiyle ilgili olarak da Tuncel, polis muhbiri olarak cinayeti haber verdiğini ancak önlem alınmadığını iddia ediyor. Röportajı yapan Şener’e göre, bir büyük örgütten, Ergenekon’dan bahsediyor ama isim de vermiyor. Daha sonra da bunu şöyle açıklıyor: “Örgüt var. Bu cinayet amatörce değil, 5-6 kişinin yapabileceği bir iş. Bunun arkasında Ergenekon olduğunu düşünüyorum. ‘Vicdanın rahat mı?” sorusuna ise şu cevabı veriyor: “Vicdanım çok rahat. Haber vermek için aradım, telefonları açmadılar. Hatta cinayeti duyduğum zaman hiçbir şey yapmasaydım. Yoluma yürüseydim. Şimdi olsa hiçbir şey yapmazdım, bildirmezdim. Olan olurdu, başım yanmazdı.”

AKYÜREK MAĞDUR

Olay döneminde Trabzon İl Emniyet Müdürü olan ve çok tartışılan Ramazan Akyürek ile ilgili olarak da Tuncel şunları söylüyor: “Akyürek benim gibi bu olayın mağduru. Akyürek ile bir kez görüştüm. Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Derneği (TAYAD) üyelerinin linç edilmesi olayında oradaydım. 40 kişilik bir guruba benim mukayyet olmamı istedi. Sonuçta onların elemanıydım. Akyürek’in yıldızı bu olaydan sonra parladı.” (Nedim Şener / Posta)

Haberin Devamı