Gazete Vatan Logo

Beni öldürün başka çocuk alın

Ataşehir’de bir restoranda eşinin yeğeni üç yaşındaki çocuğa asitli bir madde atarak ağır yaralanmasına neden olan enişte Cihan Araçman ilk kez hakim karşısına çıktı. Anne Işıl Güven’in, “’Beni öldürün başka bir çocuk alın’ diye bağırıyordu. 3,5 yaşında ama 30 yaşında bir insan gibi” sözleri salondakileri ağlattı.

Beni öldürün başka çocuk alın

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya 24.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Cihan Araçman, mağdur Y.K.’nın annesi Işıl Güven, babası Cenk Kocakaya, diğer mağdur çocukların aileleri ve taraf avukatları katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da duruşmada hazır bulundu.

‘Herkesin ağladığını görünce korktum’

Herkesten özür dilediğini söyleyen Araçman olay günü montunun cebinde bulunan plastik boya kutusu içindeki boyayı ‘eğlenmek ve yaka yapmak’ için küçük çocuğa sıktığını belirterek, “Eğlenmek ve şaka yapmak için boya kutusunu çıkardım. Y.K.’ya elini açmasını söyledim. O anda boya dökülmedi. Sonra kutuyu sıktım, sıkmamla birlikte boya olarak bildiğim şey fışkırdı, yüzüne denk geldi. Y.K. gülümseyince normal bir şekilde dönüp yerime oturdum.”

Olayın ardından küçük çocuğun fenalaşması üzerine annesi tarafından hastaneye götürüldüğünü anlatan Araçman, “Eşim, Y.K.’nın yüzünde yanıklar olduğunu söyledi. O sırada çok üzüldüm, boya diye bildiğim şeyinin başka bir şey olma ihtimalini düşünüp çok korktum. Eğer zarar verici bir şey olacağını bilseydim o kadar kameranın, kendi çocuğumun olduğu bir yerde böyle bir şey yapmazdım. 5 gün boyunca hiç uyumadım. Olayı eşime ve anneme anlattım. Eve geldiğimde de polisler vardı, burada anlattığım gibi onlara da anlattım. Bu olay için polisler gerçek dışı nedenler yaratıp itiraf etmemi istediler. ’Baldızınla ilişkin mi var, çocuğun anne babasının boşanmasının sebebi sen misin’e kadar getirdiler. Emniyette en son ’Çocuğu mu kıskandın’ dedikleri için ’Evet’ dedim. Çok bitkin durumdaydım” diye anlattı.

Haberin Devamı

Kelime bulmak bile çok zor

Duruşmada söz verilen Y.K.’nın annesi Işıl Güven ise, oğlunun tedavisinin hâlâ devam ettiğini söyledi. Anne Güven, “Biz evimizde ’Cihan’ adı geçen şarkılar bile dinletmiyoruz. İnsanlardan korkmasını istemiyoruz. Ama nasıl bir nefrettir o kadar çocuğun bulunduğu salonda o cebinde bulunduğu maddeyi atıp hiçbir şey olmamış gibi yemeğe dönmüştür. Kelimeler bulamıyorum oğlumun durumuna. Tedavi görüyor. 7 hafta yüzü gözü dikişlerle hastanede kaldı. ’Beni öldürün başka bir çocuk alın’ diye bağırıyordu. 3,5 yaşında ama 30 yaşında bir insan gibi. ’Eniştem bana bir şey sıktı, her şey duman oldu’ dedi. Hamurla eniştesini yapıyor yanına çakmak koyuyor ’Eniştem beni yakar’ diyor. Oğlumun can güvenliğinden endişelerim var. Başladığı işi bitirip bitirmeyeceğinden emin değilim” dedi.

Haberin Devamı

Yaşıtları onu görünce korkup kaçıyor

Mağdur Y.K.’nın avukatı Rahşan Sertkaya ise “Çocuğun yüzüne atılan asitik madde nedeniyle yüzünde göz şekli bile kalmamıştır. Gözü düşmüştür. Fiili tasarlayarak, kimyasal silah kullanmak suretiyle işlemiştir. Tıp literatüründe ilk defa bir çocuğa böyle bir şey yapılmıştır. O yüzden iyileşmesinde ilerleme sağlanamamaktadır. Gözünün göremez, yüzünün tanınmaz hale gelmesine neden olmuştur. Muhtemelen bir daha göremeyecektir. Sadece ameliyat olacağı zaman evden çıkmaktadır. Yaşıtları onu görünce korkup kaçmaktadır. Sık sık sinir krizlerine girmektedir. Sanık küçük çocuğu her gün ölmek kadar zor bir duruma sokmuş olmaktadır” dedi. Aile Bakanlığı da davaya müdahil olmak istediklerini ifade etti. Olay günü restorana yemek için giden aileler de Araçman’dan şikayetçi oldu. Mahkeme duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı