Gazete Vatan Logo

Ben bu yola baş koydum

Bebeksi şarkısı ile müzik piyasasına giriş yapan müzik listelerinde hızlı bir yükseliş yakalayan Murat Edis, şarkısında olduğu kadar canlı performans konusunda da çok iddialı.

Ben bu yola baş koydum

12 saat boyunca aralıksız sahnede kalan Edis, "Ben bu yola baş koydum" diyor ve Almanya'dan Türkiye'ye gelme sebeplerini şöyle anlatıyor, "Almanya'da Türkiye'ye göre azınlığa hitab etmek istemedim, kendimi sürekli geliştirip her adımda starlığa doğru yükselmek istedim" diyor.

Almanya'dan Türkiye'ye gelme hikayen nedir?

2010 yılında İstanbul’a yerleştim. Başda tabi zor oldu burdaki hayat akışına alışmama fakat sonrasında herşeye alışdıkdan sonra epeyi kolaylaşdı her şey. Ben her zaman bir vatan sevdasıyla büyüdüm ve vatanımda yaşamak istemişimdir. Tabi sonra, Türkiye'de müzik sektörüne girmek de pek kolay olmadı benim için. Fakat ben zoru her zaman sevdim ve başardım. Burada birçok bestecillerden tutun ünlü şarkıcılara, aranjörlerle ve menajerlerle bir araya gelip görüşmeler sağladım. Başta sevgili Erdem Kınay ile bir çalışmamız oldu sözü müziği Kerem Keskine ait fakat o şarkımızı henüz çıkarmadık. Süpriz olsun.

Almanya'da canlı sahnelerin varken ve orada single çıkarmak varken neden Türkiye'yi tercih ettin? Dışarıya göre buradaki müzik piyasası daha mı avantajlı?

Haberin Devamı

Almanya'da Türkiye'ye göre azınlığa hitab etmek istemedim, kendimi sürekli geliştirip her adımda starlığa doğru yükselmek istedim. Türkiye'de daha ufku açık ve canlı pop müziğe ilgi var. Ne yazik ki Almanya o konuda pek öyle değil. Tabii ki bir de Almanya’da Türk pop müziğinin ustaları olmadığı için, yani gerek aranjörü gerekse bestecisi gibi... O nedenle Türkiye’ye gelip çalışmalarıma burada start verdim.

Canlı müzikte ve sahne programlarında da çok iddialı olduğun söyleniyor. Bu konudaki iddian nedir? Burada sanatçılar sadece iki saat sahnede kalırken sende bu süre kaç saat oluyor?

Hobi olarak Almanya'da sahne yaptım. Sahnemde geniş bir repertuara sahibim. Yıllardır şarkı söylüyor aynı zaman enstrüman çalabiliyorum. Bu tabi duruma etkinliğe göre değişebiliyordu fakat bir 12 saat canlı sahne performansımın olduğu ve günlerce peş peşe bu şekilde sahnelerimin olduğunu biliyorum.

İlk singelın bebeksi büyük ses getirdi geri dönüşlerden memnun musun? bu kadar ilgi bekliyor muydun yoksa sürpriz mi oldu?

Haberin Devamı

Çok şükür çok memnunum, tüm ekipçe elimizden gelen en iyisini yaptık. Açıkçası bekliyordum kendime ekibime şarkıma çok güveniyorum. Çok tatlı tatlı mesajlar alıyorum beni çok mutlu ediyor yıllarca büyük emeğin, mücadelenin sonunda böyle olması.

Sırada hangi projeler var?

Hali hazırda bir şarkımız var Erdem Kınay aranjesini yaptı. Fakat o şarkımız sıradaki çıkışımız şarkımız yaparız yoksa bir başka şarkımı olur onu henüz bilmiyoruz. Tabi toplantılar yapıyoruz ve birçok bestecilerle görüşmeler sağlıyoruz. Nitekim uzun vadeli ben bu işe baş koydum o anlamda devamı sürekli gelmeli diye düşünüyorum.

Bir ayağın hep yurt dışında dünyaya açılmak gibi fikirlerin var mı?

Evet. Yurdışında çok ailem ve arkadaşlarım olduğu için bir ayağım yurdışında oluyor fakat ülkemde vatanımda yaşamayı vakit geçirmeyi daha çok seviyorum. Evet dünyayada açılmak isterim. Farklı kültürleri ülkeleri görmek isterim bu konuda oldukça meraklıyımdır.

Haberin Devamı

Oyunculuk konusunda ne düşünüyorsun oyunculuk teklifleri aldığın doğru mu?

Oyunculuğa her zaman bir merakım olmuştur. Açıkcası bir teklifde değerlendiririm. Evet oyunculuk telifinde oldular bir ajans tarafından bu konu üzerinde görüşmeler toplantılar sürüyor.