Gazete Vatan Logo
Magazin 'Komedi filmleri seks furyası gibi'

'Komedi filmleri seks furyası gibi'

'Komedi filmleri seks furyası gibi'

Bülent Şakrak, Haki Biçici ve Kaan Turgut’un üç kafadarı canlandırdığı komedi filmi ‘Beş Dakikada Değişir Bütün İşler’ 6 Mayıs’ta vizyona giriyor. Film için “Bel altından vurmadan güldürebilen bir komedi yaptık” diyen üçlüyle buluştuk.

‘Beş Dakikada Değişir Bütün İşler’ üç arkadaşın başına gelen trajikomik olaylar üzerine kurulu bir film. Önce üç karakterden bahsedelim; Sedat, Harun, Cihan… Nasıl karakterler bunlar?

Bülent Şakrak: Ben Sedat rolünü oynuyorum. Sedat, üç arkadaşın en büyükleri. Ekibin ele başısı, başlarına gelen olaylar silsilesine neden olan kişi aynı zamanda.

Haki Biçici: Ben Harun’u oynuyorum. Sosyopat biri. Arkadaş çevresi çok olmayan, sosyal hayatında da varlık gösterememiş pasif bir karakter.

Kaan Turgut: Ben üç kafadarın en genç ve en yakışıklısı Cihan’ı canlandırdım. Cihan, Harun’la daha yakın. Sedat karakterini abisi gibi görüyor. Ekibin saf çocuğu.

Karşımda birbirine çok uyumlu bir üçlü var. Nasıl bir araya geldi bu ekip?

Bülent Ş.: Üçümüz filmden önce de tanışıyorduk, arkadaştık. Bir gün yönetmenimiz Orçun Benli aradı. Oturduk, projeyi anlattı. Sonrasında Kaan Turgut ve Haki Biçici ile de görüşüldü ve filmin üçlüsü belirlenmiş oldu. Sonrasında Emre Altuğ, Ecem Özkaya, Murat Şahan, Ali Düşenkalkar gibi isimler de ekibe dahil oldu.

Haberin Devamı

Nasıl bir komedi bekliyor seyirciyi?

Bülent Ş.: Filmde canlandırdığım Sedat’a şans oyunundan para çıkıyor. Sedat, Harun ve Cihan’ı da yanına alarak bu parayla eğlenmeye gidiyor. Ama hesaplarının dışında gelişen olaylar sonrasında siyasi bir suç üzerlerine kalıyor ve bir anda ülkenin en çok konuşulan üç adamı oluveriyorlar. Bir nevi Hangover tadında bir film.

Şans oyunlarıyla aranız nasıl?

Bülent Ş.: Bir dizide 105 bölüm boyunca şans oyunlarına düşkün bir çaycıyı oynadım ama yılbaşı dışında şans oyunu oynamam. Yılbaşında eşim Ceyda’ya (Düvenci) seri milli piyango bileti aldım ama amorti bile çıkmadı.

Haki B.: O da büyük şansızlık. Ama aşkta kazandın Bülent, bir de o bakımdan düşün. Ben ortaokuldayken oynuyordum ama artık oynamıyorum.

Haberin Devamı

Kaan T.: Ben düzenli bir şekilde oynuyorum.

MORGA GİRMEK SARSICIYDI

Hep romantik adam olarak karşımıza çıkan Emre Altuğ’u bu filmde üç kafadarın belalısı olan bir mafya babası (Tavşan Rıza) olarak görüyoruz. Nasıldı onunla çalışmak?

Bülent Ş.: Çok keyifliydi. Emre’yle 20 yıldır arkadaşız. Oyun Atölyesi’nde dört yıldır birlikte ‘Testesteron’ oyununu sahneliyoruz zaten. Filmin kötü adamı Tavşan Rıza kim olsun diye aramızda konuşurken Emre Altuğ geldi aklıma. Haki’ye söyledim ona da mantıklı geldi. Küçük olduğu için Kaan’a zaten sormadık (gülüyor).

Kaan T.: Ben zaten karşımda kim olsa oynayacaktım (gülüyor).

Sizleri zorlayan bir sahne oldu mu?

Haki B: Bir morg sahnesi var filmde. O sahne için üçümüzü tek bir ceset torbasına koyup morga götürdüler. O sahnede çok gerildim. Yaklaşık on dakika kaldık orada, tedirgin ediciydi.

Bülent Ş.: Morga girdiğimde çok sevimsiz bir duygu hissettim. Üzücü ve gerildiğim bir sahneydi. Bunca yıllık oyuncuyum hiç tabuta girmedim, ama morga girmiş oldum.

Kaan T.: Tek kelimeyle, çok sarsıcıydı.

Haberin Devamı

KOMEDİ ÇEKMEK KOLAY YAPABİLMEK ZOR

Türkiye’de çok fazla komedi filmi çekiliyor. Bu kadar komedi filmi varken neden izleyelim bu filmi?

Kaan T.: Evet, Türkiye’de çok fazla komedi filmi çekiliyor. ‘Kaç tanesini hatırlıyorsun ya da beğenmiştin?’ diye sorsanız üç taneden fazla söyleyemem sanırım. Bir de bunların ne kadarı gerçekten komedi bunu sorgulamak gerek. Çünkü Türkiye’de komedi çekmek kolay, yapabilmek ise zor. ‘Beş Dakikada Değişir Bütün İşler’in senaryosunda üç arkadaşın başına komik olaylar geliyordu, bize de bu olayları oynamak düştü. Bel altı ya da küfür geçmedi. O yüzden eğlenmek ve iyi vakit geçirmek isteyenler ailece izleyebilirler filmimizi.

Haki B.: Son dönemde çekilen komedi filmleri, 1970’lerde ‘avantür’ denilen türe, yani Yeşilçam’ın seks furyasında çekilen filmlere benzedi. Fazlasıyla çıplaklık ve bel altı dialog var. Ben ‘komedi’ adı altında yapılan bu filmlerin komedi türünden farklı bir tür olduğunu düşünüyorum maalesef. Maalesef diyorum çünkü bel altından vurarak güldürmeye çalışıyorlar. Tek amaçları izleyici toplayıp para kazanmak… Biz bir kara komedi yaptık. ‘Ne kadar çok şaklabanlık yaparsam o kadar çok seyirci kaparım’ tavrı bizim filmimizde yok.

Haberin Devamı

Bülent Ş.: Seyircinin aptal yerine konmaması konusunda ve belden aşağı şakaların bir silah olarak kullanılmadığı bir komedi yaptık. DVD’sini rafıma koyup çocuklarımla birlikte açıp izleyebileceğim bir film oldu.