Gazete Vatan Logo

Bedelli selfie’si

Bedelli askerlik muafiyet belgesini aldıktan sonra şubeden çıkan bazı gençler bir günlük askerliğin tek hatıra fotoğrafını çekerek askerlik şubesi önünde selfie yaptı

Bedelli askerlikle ilgili başvuruların başlamasıyla bir çok kişi bu haktan yararlanabilmek için askerlik şubelerine başvurdu. Dün sabahtan itibaren askerlik şubelerinde yoğunluk yaşanırken, 18 bin liralık ücreti bankaya yatıranlar şubeden ‘bedelli muafiyeti’ belgesi alarak ‘terhis’ oldu.

‘Artık evlenebilirim’

İstanbul Halıcıoğlu’ndaki askerlik şubesine gelen bir çok kişi bedelli askerlik işlemlerini burada tamamladı. Müteahhit olan 30 yaşındaki İbrahim Torlak, “Evlenmek için askerliği bitirmeyi bekliyordum. Şimdi artık rahatça evlenebilirim. Bundan sonra işlerimize daha fazla konsantre olabileceğiz” dedi.

‘Kafam çok rahat’

Bir şirketin yurt dışı bölümünde çalışan Cem Sipahi (31), “Sabah geldiğimde E-Devletten başvurular çıkmamıştı. Öglen tekrar gelerek başvurumu yaptım. Hemen Ziraat Bankası’na parayı yatırıp bedelli askerlik muafiyet belgemi aldım. Bu yaştan sonra askerlik yapmak çok zor olacaktı. Askerlik iş hayatımda da büyük engeldi. Şimdi perşembe günü yurt dışına çıkarak işlerimi halledeceğim. Artık kafam çok rahat” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fransa’da yaşayan oğlu için başvuruya gelen Nuriye Çaloğlu ise, “Oğlum için geldim ama benim başvurumu kabul etmediler. Eğer kabul edilseydi 18 bin lirayı hemen yatıracaktım. Şimdi oğlum Fransa’da konsolosluğa başvurarak işlemlerini orada yaptıracak” dedi. 28 yaşındaki Refik Özeren, “Eşten dosttan borç alarak 18 bin lirayı ödedim” diye konuştu.

18 liraya künye

Yılbaşına doğru çıkan bedelli askerlik için özel bir yılbaşı hediyesi de tasarlandı. Askerlik yapanların adının, soyadının, doğum yeri ve tarihinin, anne ve baba adının, bağlı bulunduğu birliğin isminin de yazıldığı alüminyumdan bir plaka olan künye levhasına benzer bir tasarım yaratıldı. Ancak bu levha kredi kartı şeklinde tasarlanarak 18 TL’ye satışa sunuldu.