Gazete Vatan Logo

Bebek beziyle eleştirdi

Uşak mitingine içinde bebek bezi bulunan poşetle çıkan cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Çocuğun donundan yüzde 18 vergi alan devletten adam olmaz. Benim görevim çocuk sayısını belirlemek değil, bezdeki KDV’yi indirmek” dedi

Bebek beziyle eleştirdi

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün Uşak mitinginde platforma içinde bebek bezi bulunan bir poşetle çıktı ve alınan vergileri eleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “En az üç çocuk yapın” sözlerini hatırlatan İnce, “Şimdi artırdı, 5 çocuk yapın diyor. Ben cumhurbaşkanı seçilince çocuk sayısına karışmam, ama çocuk bezine karışırım. Benim ülkemin nüfusu genç olsun isterim, ama takdir size ait. Çocuğun donundan yüzde 18 vergi alan devletten adam olmaz.

Benim görevim çocuk sayısını belirlemek değil, bezdeki KDV’yi indirmek. Bebek mamasından yüzde 8 vergi alan bir devletten adam olmaz. Çocuğa süt içireceğim, yüzde 8 KDV var. Çocuğa verilen sütten KDV alan devletten adam olmaz. Amacım bunu çözmek. Cumhurbaşkanının görevi bunları çözmek. Çocuğun sayısına karış, doğumun şekline karış, senin haddine mi?” diye konuştu.

İnce, hükümetin emeklilere bayramlarda 1000’er lira vermesiyle ilgili de, “Biz birer maaş demiştik, çaldılar, biraz kopya. 1000’er lirayı verirsin, enflasyon bunu belli bir yerden sonra sıfıra düşürür. Senin her yıl emekliye, asgari ücret kadar ikramiye vermen lazım. Türkiye’de en yüksek maaş ile en düşük maaş arasında 9 kat fark var. Finlandiya’da 2 kat var. Bunu çözmemiz lazım. 2008’den beri her emeklinin maaşı düşüyor. Türkiye’de sadece emekliler bir tarafa geçse Muharrem İnce, reisi cumhur olur” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlere 500 lira

Gençlere de “19 Mayıs’ta ve 29 Ekim’de karşılıksız 500’er TL vereceğiz. Size bu parayı Muharrem İnce değil, Türkiye Cumhuriyeti verecek” diye seslenen İnce, “Hiçbirinizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. Üniversiteyi bitirdin, iş bulacaksın. Aksilik oldu bulamadın. Aldığın kredi, burs iş bulana kadar devam edecek” dedi.