Gazete Vatan Logo

Bebeğinizin kişiliği zodyaktan nasıl etkilenir?

Bebeğinizin burcu onun karakterini etkiliyor.

Koç

Bebeğiniz: Karnınızdayken çok mu gürültücüydü? Çok mu hareketliydi? Koç burcu bebeklerinin dünyasına hoş geldiniz. Karyolasına yatırdığınızda ister istemez ağlayacak. Çünkü çığlık atarak, ağlayarak istediğini yaptırmak isteyecek. Bebeğiniz size yüzü kızarmadan karşı gelebilir. Korkmayın! Hemen sakinleştirebilirsiniz. Ama susup sonra tekrar başlayacaktır. Muhtemelen aktif ve gözü açık olacak. Tahmin ediyoruz ki erken emekleyecek.
Çocuğunuz: Koçlar gürültüyü çok sever. Eline bir çekiç ya da davul verin, anında en sevdiği oyuncak olur. Bu tehlikeli oyuncaklar onun için çok ilgi çekicidir. Ama siz yine de dikkatli olun. Ayrıca koç, burçlar arasında en güçlü ve iradeli burçtur. İlk zamanlarda ona kimin patron olduğunu göstermelisiniz. Bu sayede kendini çok iyi ifade edebilecek. Endişelenmenize hiç gerek yok! Çünkü her zaman çocuğunuz diğerlerinden biraz daha ileride olacak.
İlişkileri: Aslan ve yay bebekleriyle iyi anlaşacak, akrep ve terazi bebekleriyle biraz didişmeler olabilir.

Boğa

Bebeğiniz: Daha yeni doğduğunda onu ninnilerle, şarkılarla uyutun. Miniğiniz, ona sarılmanıza, onu öpmenize bayılacak. Ama sıkıntılıyken siz onu giydirmeye, süslemeye çalışırsanız bundan hoşlanmayacak ve ağlayacaktır. En ufak bir sıkıntıya gelemez. Örneğin kaşıntısı olmasına tahammül edemez ve hemen huysuzlanmaya başlar.
Çocuğunuz: Aceleden nefret eder ve anında boynuzlarını geçirir. Her şeye anında odaklanabilir. Oyuncaklara bayılır. Zaman zaman kırar, bozar. Arkadaşlarının arasında birazkaprisli olarak görülebilir. Yemeklere bayılır. Sonunda kendini geliştirip sizin yemeklerinizde uzman olacaktır. İlk kelimeleri ‘anne, yumurta, az pişmiş’ olursa şaşırmayın!
İlişkileri: Başak ve oğlak bebeklerini sevecek, akrep bebekleriyle zaman zaman gerginleşebilir.

İkizler

Bebeğiniz: En kısa zamanda zekasıyla ilginizi çekecek. Ona hareketli oyuncaklar alabilirsiniz. Hızla gelişiminden gurur duyacaksınız. Ama bunun yanında her şeyden çok çabuk sıkılacak. Sıkıldığı zamanlarda onunla oynadığınızda, yürüyüşe çıkardığınızda gülümsemesi yerine gelir.
Çocuğunuz: Onun görevi keşfetmek ve anlamak. Çok kısa bir sürede emeklemeye başlayacak ve ikizlerinizi durduramayacaksınız. Bir süre sonra mutfak dolaplarını açacak, verandadaki çiçeklerinizi yemeye başlayacak. Enerjiye ve sabra ihtiyacınız olacak. Tahmin ediyoruz ki erken konuşmaya başlayacak.
İlişkileri: Terazi ve kova bebekleriyle anlaşabilecek, yay bebekleriyle pek uyuşamayacak.

Yengeç

Bebeğiniz: Hassaslık onun anahtar kelimesi. Hareketleri sizin yaşadıklarınıza göre şekillenecek. Siz mutluysanız bebeğiniz de mutlu, mutsuzsanız o da mutsuzdur. Miniğinizin ruh hali biraz değişken. Bir gün çok usluyken başka bir gün aksi ve huysuz olabilir. Bir kere bu şeker ve hassas kişiliği tanıdığınızda onunla içine kapanık olduğu günlerde nasıl baş edeceğinizi anlayacaksınız.
Çocuğunuz: Diğer çocuklardan daha eve bağlı (ana kuzusu) olduğundan kreşe bırakırken bacaklarınıza sıkıca sarılıp onu bırakmamanız için yalvarabilir. Yemek yerken de sorun çıkarabilir. Mesela anneannesinde yediklerini beğenmezse eve geldiğinde de bazı yemeklerde seçici olacak. Fakat telaşlanmayın! ‘Bak minik ayıcığın da yiyor!’ gibi birkaç ikna edici sözle yedirmeyi başarabilirsiniz.
İlişkileri: Akrep ve balık bebekleriyle iyi anlaşabilecek, oğlaklarla ise yıldızları pek barışmayacak.

Aslan

Bebeğiniz: Aslan bebeklerinden daha çok, rol yapmayı kimse sevemez! İlgi odağı olmak için her zaman hazırdır. İyi olduğunda çok iyidir. Ama kötü bir gün geçirdiğinde kendini tamamen oyuncaklarıyla uğraşmaya verir. ‘Boğazı yırtılana kadar bağırmak’ deyimi muhtemelen aslan bebeği için oyun oynarken ağlayınca söylenmiştir. Bebeğinize sürekli sarılın ve şefkat gösterin. Bu sayede uzun bir süre problem yaşamazsınız.
Çocuğunuz: Kendilerine küçük bir kral veya kraliçe gibi davranılmasını beklerler. Doğuştan lider ruhlu olan küçük aslanınız oyun parkında oyun oynarken bile diğer çocukları kontrol edebilir. Aslan çocukları aynı zamanda çok da yaratıcıdır. Büyüdükçe boyalarla daha çok zaman geçirmeye başlarlar.
İlişkileri: Koç ve yay bebeklerini çok sever ve kova bebeklerine hayrandır.

Başak

Bebeğiniz: Sempatiklik onun doğasında var. Ufacıkken bile gözlerindeki derin bakışları fark edebilirsiniz. Sessizliği ve konforu sever. Gürültü olduğunda çığlık çığlığa ağlamaya başlar veya hareketleriyle bunu belli eder.
Çocuğunuz: Ayırt etmek başak çocuğunun önemli bir özelliği. Kendine bir oyuncak seçer ve ondan sıkılana kadar başka bir oyuncakla oynamaz. Kötü bir gün geçiriyorsa çok huysuz ve seçici olur. Büyümekte olan başağınızın ne kadar çabuk emirler yağdıracağına şaşıracaksınız. Kreşteki diğer çocuklar oyun oynarken o bir kenarda, dağılmış oyuncakları ve kitapları düzenleyecek. İsteseniz de buna engel olamazsınız. Onun doğal yeteneği.
İlişkileri: Oğlak ve boğa bebeklerinden hoşlanırken balık bebeklerinden pek hoşlanmazlar.

Terazi

Bebeğiniz: Miniğiniz çok uslu ve sakin mizaçlı. Genellikle melek gibidir. Gürültücü bebeklere pek benzemez. Buna rağmen yapmacık ağlamalarıyla sizi şaşırtabilir. Terazi bebeğinizi temiz havadan başka hiçbir şey sakinleştiremez. Kullanışlı bir bebek arabası aldığınızdan emin olun. Çünkü ona çok ihtiyacınız olacak!
Çocuğunuz: Başkalarına karşı hassastır ve oyuncaklarını diğer çocuklara göre daha kolay paylaşır. Çocuğunuzu sevindirmek istiyorsanız ona yeni bir oyuncak almayı ya da parka götürmeyi teklif etmeniz yeterli olur. Karar verme konusunda problemleri olacak. Telaşlanmayın! Teraziler için bu normaldir.
İlişkileri: Kova ve ikizler bebekleriyle anlaşacak, koçlar ise miniğinizi ağlatabilir.

Akrep

Bebeğiniz: Doğduğu günden itibaren güçlü vücut yapısıyla sizi şaşırtır. Akrep bebekleri, sık sık nedeni olmayan ağlama nöbetleriyle ünlüdürler! ‘Bununla nasıl baş ederim’ diyebilirsiniz. Ama tahmin ediyoruz ki, bu nöbetler konuşmayı öğrendiklerinde sona erer.
Çocuğunuz: İnatçılık akreplerin en belirgin özelliği. Erkenden uyutmaya çalıştığınızda ya da ona fazla kurabiye vermeyi reddettiğinizde anlarsınız. Tabii ki inatçılığını iyi yönde de kullanacaktır. Arkadaşı oyuncağına zarar verdiğinde bebeğiniz kızgınlıktan şiddete başvurabilir. Minik akrebiniz, size karşı güçlü sevgisiyle ve üzgün olduğunuzda sizi tıpkı bir yetişkin edasıyla teselli etmesiyle şaşırtabilir.
İlişkileri: Balık ve yengeç bebeklere bayılır ama boğa bebekleriyle pek anlaşamayacak.

Yay

Bebeğiniz: Miniğiniz neşeli, sevecen ve arkadaş canlısıysa anlayın ki tipik bir yay burcu. Çok kolay güler ve zor ağlar. Onu uyutmak istediğinzde yetişkinlerin konuşup güldüğü bir ortama bırakın. Anında uykuya dalacak. Tıpkı bir bebek gibi! Kesinlikle denemeye değer.
Çocuğunuz: Bütün burçlar arasında en eğlenceye düşkün olanı yaylardır. Ona diğer çocuklarla oynarken enerjisini nasıl kullanabileceğini şimdiden öğretin. Bu enerjik hallerinden diğer çocuklar hoşlanmayabilir ve bebeğinizin gülümsemesine karşılık vermeyebilir. Bu onu mutsuz eder. Gezmekse miniğinizin en çok hoşlandığı aktivitelerden biri.
İlişkileri: Koç, aslan ve ikizler burcu bebekleriyle genellikle iyi anlaşabilir, ama akrep burcu bebekleriyle aralarında hep bir küskünlük olacak.

Oğlak

Bebeğiniz: Oğlak bebeğiniz düzeni çok sever. Hayatlarında çok büyük sürprizlerden, ani değişikliklerden pek hoşlanmazlar. Düzenleri bozulmadığı sürece ağlamazlar. Çok yüksek sesle ağlıyorlarsa bilin ki ortam ona karmaşık gelmiştir. Onun ruh halini anlayıp ona göre davrandığınızda oğlak bebeğinden daha sakini yoktur.
Çocuğunuz: Oğlak burcu çocuğunuz yaşından her zaman olgun ve bilinçli olacak. Büyükannesi ‘agucuk gugucuk’ kelimeleriyle sevdiğinde bile bundan hoşlanmaz ve ‘Çocuk muyum ben?’gibi sorular sorabilir. Çoğunlukla ağır başlı ve sakindir. Konuşmaya başladığında ne tür kelimeler kullandığına siz bile şaşıracaksınız!
İlişkileri: Boğa ve başak bebekleriyle anlaşabilir, ama yengeç bebekleri çok duygusal olduğu için ve kişilikleri pek uyuşmadığından anlaşamayabilirler.

Kova

Bebeğiniz: Kova bebeğinizden imkansızı bekleyin. Genellikle sizin söylediğinizin tersini yaparken bulabilirsiniz. Her zaman farklı olmaya çalışır ve sizi şaşırtabilir. Bebeğiniz büyüdükçe ne kadar ileri görüşlü ve farklı fikirlere sahip olduğunu siz de göreceksiniz.
Çocuğunuz: Kova bebekleri çok inatçı ve kafası her zaman sizin beklediğinizden farklı şeylere çalışır. Genellikle her şeye ilk tepkisi ‘hayır’ olur. Ama anlamasına zaman tanıdığınızda o da yavaş yavaş sizin sözünüzü dinlemeye başlayacak. Kova çocuğunuz kendi kendine oyunlar yaratıp eğlenebilir. Tabii oyuncaklarını da parçalanmış bir şekilde bulursanız şaşırmayın!
İlişkileri: İkizler ve terazi çocuklarıyla iyi anlaşır. Her ne kadar inkar edecek olsalar da aslan burcu çocuklarıyla aralarında enteresan bir çekim olur.

Balık

Bebeğiniz: Düzenden en az hoşlananlar balık bebekleridir. Uykusu olmadığında uyutmaya çalışmayın, yemek yemek istemediğinde yedirmeye çalışmayın! Çünkü fazla tepki alabilirsiniz. Tabii ki bütün bebekler bunlardan hoşlanmaz. Ama balık bebekleri buna en çok sinirlenen bebekler. Ayrıca alışsanız iyi olur, bebeğiniz biraz da sulu gözlü olacak.
Çocuğunuz: Peri masallarına bayılıyorsa anlayın ki o bir balık! Süt emerken bile gözünü kırpmadan boşluğa bakar ve kendi dünyasında hayaller kurar. Minik balığınız, kendine oyun arkadaşları yaratmaya bayılır. Ve sizi mükemmel hayal gücüyle şaşırtır. Küçük kardeşiyle kavga edip onun canını acıttığında size beyaz yalanlar söyleyebilir. Ama korkmayın bir süre sonra bu yalandan dolayı pişman olacaktır.
İlişkileri: Yengeç ve akrep bebekleriyle çok yakın arkadaş olur, başak bebekleriyle ise arası pek iyi olmaz.


Haberin Devamı