Gazete Vatan Logo

Bebeğin ölümünde doktora 15 yıl istendi

Adana’da, sağlık durumuyla ilgilendiği bir günlük erkek bebeğin ihmalli davranışla kasten ölümüne neden olduğu iddia edilen çocuk doktoru 15 yıla kadar hapisle yargılanıyor.

Bebeğin ölümünde doktora 15 yıl istendi

Yeni doğan bebeğin ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 15 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık doktor Hakan E, ölen bebeğin babası Ferhat ve annesi Zümrüt Umakoğlu ile avukatları katıldı. Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesinden gelen davanın görevsizlik kararının okunmasının ardından sanık doktorun savunması alındı.

Göğsü hızla inip kalkıyordu

Müştekileri tanımadığını belirten Hakan E, “Bebeğin doğumuna katıldım. Bebek sağlıklı doğdu. Anne ve babasının talebi üzerine bebeği taburcu ettim. Ben sadece çocuğun sağlık durumu ile ilgileniyordum. Annenin durumunu ise doktor Şafak Yılmaz Baran takip ediyordu” diye konuştu. Baba Ferhat Umakoğlu ise oğlunun doğumunda sanığın da hazır olduğunu ve doğum sonrası bebeğinin sanık tarafından 2-3 kez kontrol edildiğini anlatarak, “Bebeğin ağlaması yoktu. Gaitası normaldi. Sadece göğüs kafesi çok hızlı inip kalkıyordu. Morarma yoktu. Öğleden sonra geldiğinde kendisine durumu söyledik. Kendisi ‘Bu durumun yeni doğan bebeklerde normal olduğunu’ söyledi, gece ise oğlum hiç susmadı, bu sırada topuklarında morarma vardı” dedi.

Haberin Devamı

Taburcu ettiler, öldü

Eşinin durumu nöbetçi hemşireye söylediğini, hemşirenin de sanık doktorun sabah kontrole geleceğini belirttiğini ifade eden Umakoğlu, şöyle devam etti:
“Doktor gelince bebeğimizin gece iki kez topuk kanı alındığından topuğunda morarma olduğunu söylemedik. Ancak gece fazla ağladığını ve göğüs kafesinin çok hızlı inip çıktığını söyledik. Doktor da bu durumun normal olduğunu söyleyip ‘Taburcu olabilirsiniz’ dedi. Aynı gün akşam bebeğin gaitasının asfalt renginde, göğüs kafesi hızlı atar şekildeydi. Çok ağlıyordu. Testisleri de morarmıştı. Bebeğin normal olduğunu söyleyip bizi taburcu ettiler. Gece boyu rahatsızlığı devam etti. Ertesi gün yine acile gittik. Hakan bey izindeydi. Mualla hanıma muayene ettirdik. Çocuğu görünce ‘Ölüyor, acil müdahale etmemiz lazım’ diyerek yoğun bakıma götürdüler. Daha sonra bebeğim Çukurova Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Yaşaması konusunda umut olmayınca tekrar özel bir hastaneye götürdük ancak kurtaramadılar. Şikayetçiyim.” Bebeğin doğumuna katılan doktor Şafak Yılmaz Baran da, “Çocuk doğduktan sonra ameliyata devam ettim. Sanık ise bebeği aldı. İlk muayenesini ve gerekenleri yaptı. Çocuğun sağlık durumu çok iyiydi” dedi.

Haberin Devamı