Gazete Vatan Logo

Bebeği doğduğu gün çocuğu öldü

Konya'da bir aile hüznü ve sevinci aynı anda yaşadı

KONYA’da Özcan ailesinin bebeklerinin dünyaya geldiği gün, 10 yaşındaki çocukları apartamınn altıncı katından düşerek yaşamını yitirdi.

Bir ayakkabı atölyesinde çalışan 34 yaşındaki Mehmet Özcan’ın üçüncü çocuğuna hamile olan eşi 32 yaşındaki Sevde Nadire Özcan, geçtiğimiz cuma günü doğum sancısı başlayınca Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne kaldırıldı. Çiftin büyük çocuğu olan Alaeddin İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Abdülkadir Özcan’ın o gün karne aldı. Sınıfını takdirle geçen Abdülkadir’e, baba Mehmet Özcan o akşam bilgisayar aldı. 3 yaşında Hatice adında bir de kızları olan Sevde Nadire ile Mehmet Özcan çiftinin cumartesi sabahı bir erkek bebekleri dünyaya geldi. Aile fertleri bu doğumla sevindi.

Babasının, kardeşini bir ykınlarına bırakıp işe gitmesiyle Selçuklu İlçesi Fatih Işıklar Mahallesi Uğurlu Siteleri’ndeki evlerinde yanlız kalan Abdülkadir Özcan, babasının karne hediyesi olarak aldığı bilgisayral bir süre oynadı. Öğlen saatlerinde aynı apartmanda oturan arkadaşı Salih G. ile karşılaşan Abdülkadir Özcan, akşam ondan oyun CD’si alacağını söyledi. Abdülkadir Özcan, saat 19.30 sıralarında da Salih G.’nin apartmanın altıncı katında bulunan evlerine çıkarak kapının zilini çaldı. Arkadaşının evde olduğunu bilen ve zili duymadığını düşünen Özcan, merdiven boşluğunun penceresinden arkadaşlarının açık olan evlerinin penceresinden içeri girmek istediği sırada dengesini kaybedip beton zemine düşerek yaşamını yitirdi.

Evde bilgisiyarda oyun oynayan ve gürültü üzerine pencereye çıkıp arkadaşının kanlar içinde yerde yattığını gören Salih G. ise sinir krizi geçirdi. Salih G.’nin psikolojik tedavi için hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Oğlu Abdülkadir Özcan’ı yeni dünyaya gelen kardeşini görmesi için hastaneye götürmek üzere işten erken çıkıp eve gelen baba Mehmet Özcan da oğlunun kanlar içinde cansız bedenini görünce sinir krizi geçirdi. Bir oğlunun dünyaya gelmesiyle sevinen, büyük oğlunun ölümüyle yıkılan Mehmet Özcan, ’Babalar Günü’nü ölen yavrusunu toprağa verdi. Anne Sevda Nadire Özcan’a ise acı haber bu sabah saatlerinde verildi.

Kardeşinin dünyaya geldiği gün ölen Abdülkadir Özcan’ın cenazesinin bugün öğle namazının ardından memleketi Karapınar İlçesi’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı