Gazete Vatan Logo

Beachlerin yeni gözdesi 220 liralık burgerler

Alaçatı ve Bodrum beachlerinde lahmacun ve pide trendi yerini hamburgere bıraktı. Geçen yıllara göre hamburger satışlarının artığı mekanlarda en pahalı hamburger 220 TL iken en ucuzu 27,5 TL.

Beachlerin yeni gözdesi 220 liralık burgerler

Tatil cenneti Bodrum ve Çeşme plajları hem lezzet hem de fiyat konusunda birbiriyle yarışıyor. Son olarak Çeşme’deki Zio Beach’te 220 TL olan hamburger büyük şaşkınlık yaratmıştı. Yüksek fiyatı nedeniyle tepki çekmesine rağmen Zio Beach’in Lobster Burger’ını tatmak isteyenler fiyatına aldırmadan sıraya giriyor. Lezzetiyle büyük beğeni toplayan hamburgerin özelliği ise tüm malzemelerinin yurt dışından gelmesi. Pahalı olmasının en büyük sebebi içinde 250 gram ıstakoz eti olmasından kaynaklanıyor. Hamburgerin için de ayrıca İngiltire’den getirilen cheddar peyniri, sığır eti, trüf mantarı, havyar var. Ekmeği ise Fransız yarı tuzlu tereyağından yapılıyor. Yanında ördek yağında hazırlanmış patates kızartmasıyla servis ediliyor. “Böyle bir lezzetin ortaya çıkması için 56 kişilik bir ekip çalıştı” diyor şef Caner Tübek. Türkiye beachlerinde şu ana kadar en pahalı hamburger olarak öne çıkan Lobster Burger’ın şimdilik kendine yakın bir rakibi yok. Ancak beachlerde yenen lahmacun ve pidenin tahtını salladı. Buna rağmen plajlarda geçen seneden bu yana hamburgerle beraber pide ve lahmacun fiyatları da artışta. İşte geçen yıla göre bu yılki hamburger pide ve lahmacun fiyatları.

Haberin Devamı

Caffe Del Corso

Bodrum Marina Yacht Club içinde bulunan Caffe Del Corso’da yer alan Corso Burger, ekmeğinin mürekkep balığı ile renklendirilmesiyle dikkat çekiyor. Renklendirilen ekmeğin taş fırında pişirilmesiyle daha lezzetli olan hamburger 180 gr el yapımı köfte, ızgara patlıcan, kabak, biber,çedar peyniri ile hazırlanıyor. Fiyatı 27.5 TL. Fiyatından dolayı büyük ilgi gören burger, pizzalarla yarışıyor.

X Beach

Bodrum Yalıkavak’ta yer alan X Beach’te geçen yıl fiyatı 58 TL olan X Burger bu yıl 66 TL’ye satılıyor. 200 gr ev yapımı burgher köftesi, dana bacondan yapılıyor. Lahmacun ise 30 TL.

Çilek Beach

En kalabalık partilere ev sahipliği yapan Çilek Beach’te hamburger yemek isteyenler 38 TL ödüyor. Geçen sene bu fiyat 33 TL’ydi. Çilek’te lahmacun ve pide servisi ise bulunmuyor.

Dirt Hands

Fly Inn Beach’te yer alan Dirty Hands kendi ürettiği burger ekmekleri ile yaptığı Sloppy Joe’s, Cheese Burger ve Morel Burger’i çok satıyor. Sloppy ve Cheese Burger’in fiyatı 45 TL, Morel Burger ise 50 TL’ye satılıyor. Dirty Hands’in Nutellayla hazırlanan favori pidesi Datlı ise 34 TL.

Haberin Devamı

Kuum Beach

Bodrum’un en popüler beachlerinden olun Kuum Beach’te 180 gr dana köftede, ceddar peyniri ve yeşilikle hazırlanan hamburgerin fiyatı geçen seneki gibi 42 TL. Lahmacun servisi olmayan beachte kıymalı pide 36 TL, diğer pide çeşitleri ise 30 TL.