Gazete Vatan Logo

Bazı şirketler ayıp ediyor

Zorunlu trafik sigortasında bazı sigorta şirketlerinin ayıp ettiğini, bir takım işlere giriştiğini belirten Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdür Vekili Çakırsoy “3-4 şirkette ciddi sıkıntı var, denetimler sürüyor” dedi

Bazı şirketler ayıp ediyor

Uzun süredir beklenen trafik sigortasına tavan fiyat uygulamasına geçilmesi, bazı sıkıntıları beraberinde getirdi. Türkiye genelinde en düşük 438 TL, en yüksek 2.015 TL olarak belirlenen fiyatlara uymak istemeyen bazı sigorta şirketleri zorunlu trafik sigorta poliçesi yapmaktan kaçınıyor.

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdür Vekili Nedret Şerif Çakırsoy, trafik sigortasına getirilen tavan fiyatla ilgili olarak, “Kişisel olarak kamunun doğrudan müdahale ettiği bir sektörü tercih etmem. Gönül ister ki her sektör kendi fiyatlamasını kendisi yapsın.

Ama şartlar bizi bu noktaya getirdi” dedi. ‘Sigorta Acentelerinin Geleceği ve Sektör Sorunları’ konulu panelde konuşan Çakırsoy, trafik sigortası konusunda sektörün sorunlarının olduğunu belirtti.

Çakırsoy, “2015’te trafik sigortası sektörünün yüzde 63’ünü oluşturan otomobillerde 7’nci basamakta en iyi sürücü basamağında ortalama prim artış oranı yüzde 98.8. Bu, 6’ncı basamakta yüzde 100.86, 5’inci basamakta yüzde 103.76. Bunu hiç kimse ne ailesine ne kendisine ne de herhangi bir tüketiciye izah edebilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çakırsoy, şöyle devam etti: “Bazı sigorta şirketlerimiz bazı konularda ayıp ediyor, bir takım işlere girişiyorlar. Bütün rakamları bizde var. 3 veya 4 sigorta şirketinde ciddi sıkıntı görünüyor. Bununla ilgili hem Sigorta Denetleme Kurulu hem de Rekabet Kurulu’nun kendisinin başlattığı denetimler devam ediyor. Sigorta Denetleme Kurulu’nun ilk denetim sonuçlarını tahminim gelecek hafta alacağız. Ne acentelerin, kılcal damarların tıkanmasına izin vereceğiz ne de tüketiciyi mağdur edeceğiz. Bu şekilde repütasyon kaybı devam ederse, 2017 yılı sonunda bu iş istendiği gibi serbest tarifeye değil başka bir noktaya doğru evrilir.”