Gazete Vatan Logo

Bazı arkadaşlar dinlenecek küsmek, darılmak yok!

Başbakan, partisinin 23. dönem son toplantısında vekillerine kritik mesajlar verdi: “Partimizin geleceğini garanti altına almak için dışarıda bırakacağımız arkadaşlarımız var. ‘Abi’ olarak başarılarından yararlanmak üzere başka seçim bölgelerine gönderileceklerimiz var”


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, seçim öncesi son grup toplantısında seçmene “Bize çıraklık döneminde nasıl desteğinizi verdiyseniz, kalfalık döneminde nasıl desteğinizi verdiyseniz ve çıraklıkta da kalfalıkta da eğer bizlerden memnun kaldıysanız, diyorum ki; gelin ustalık dönemini de sizlerle beraber inşa edelim” çağrısında bulundu, milletvekilleriyle de helalleşti.Başbakan, grup toplantısının basına kapalı bölümünde ise stratejik konuştu. Aday listelerini nasıl şekillendireceğine ilişkin kritik mesajlar veren Erdoğan, AK Parti tüzüğündeki aralıksız 3 dönemden fazla milletvekili olamama şartına gönderme yaparak, “Partimizin geleceğini garanti altına almak için dışarıda bırakacağımız arkadaşlar var” dedi.



Erdoğan, genç yaşta milletvekili olup, 2 dönemdir milletvekilliği yapan bazı isimleri de bu dönem nadasa bırakabileceğinin sinyalini verirken, partinin “Abi”lerinin seçim bölgelerinin de “başarılarından yararlanılmak üzere” değiştirilebileceğini söyledi. Erdoğan’ın grup toplantısının kapalı bölümünde verdiği kritik mesajlar özetle şöyle:

‘ABİLERİN YERİ: Biliyorsunuz tüzüğümüz gereği bu dönem benim son seçimim. Böyle birçok arkadaşımız da var görevini yapmış olan. Bu partiyi ortada bırakamayız. Partinin geleceğini garanti altına almak için bu dönem dışarıda bırakacağımız arkadaşlarımız olacak. ‘Abi’ olarak başarılarından yararlanmak üzere başka seçim bölgelerine gönderileceklerimiz var. İki dönemdir milletvekili olan genç arkadaşlarımız var. Bunlar 3. dönemde de aday olurlarsa bir daha aday olamayacaklar. Onların içinden de dinlendireceklerimiz var.



KİMSE DARILMASIN: Aday gösterilmeyen arkadaşlarımızın, başarısız olduklarını düşünmemeleri lazım. Kimse küsmesin, darılmasın, kırılmasın. Herkesin mutlaka bir görevi olacak. Aday listelerinin açıklanmasından sonra dağılmayın. Çalışın. Siyaset sadece milletvekekili olarak, Meclis çatısı altında yapılmıyor.Sivil toplum kuruluşları, genel merkez çalışmaları, kitle örgütleri, oralarda sadece teorisyenler yetmez. Siyaset tecrübelerine ihtiyaç duyuluyor.



ERDEM VE USLU ÖRNEĞİ: Geçen dönem aday listelerine konmayanlar, yine konmayacak diye birşey yok. Ancak geçen dönem listeye konmadıktan sonra seçime kadar bir daha ortalıkta görünmeleri kastetmiyorum. Bunlardan görev önerildiği halde kabul etmeyenler de var. Mesela geçen dönem listeye konmadığı halde Zeynep Karahan Uslu hanımefendi MKYK’da görev yapıyor. Aynı şekilde milletvekili olmadığı halde Ekrem Erdem Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Aday listelerimizi belirlemek için temayül yoklamaları, mülakatlar, kamuoyu anketleri yaptırdık. Benim bildiklerim bilmediklerimin yanında çok küçüktür, sizin de bildikleriniz bilmediklerinizin yanında denizde bir kova su gibidir... Temayüllerde bazı yönlendirmeler olabiliyor. Ancak buna rağmen teşkilatlara sormamak da olmazdı.



PERFORMANS ÖNEMLİ: Aday tespit çalışmalarımıza başladık. Mevcut milletvekillerimiz hariç, her ilin milletvekili sayısının 2 katı kadar aday olmak üzere, 1.100 kişinin ismi önümde. Toplumun her kesimine hitap edecek bir listemiz olmalı. Listelerimizi belirlerken Meclis çalışmalarına devam ve seçim bölgelerine gidip gitmemeyi dikkate alacağız. Anayasa değişikliklerindeki performans her zaman gösterilebilseydi, muhalefeti dağıtırdık.

VEKİLLERE FIRÇA: Onlar (BDP’liler) her gün kendi seçim bölgelerindeler. Bizim arkadaşlarımız ‘terör var’ mazeretini öne sürerek gitmediler. Korkacaksaydınız baştan söyleseydiniz, aday olmasaydınız. Açık söyleyeyim ben böyle bir mazereti kabul etmiyorum, etmem.

Haberin Devamı