Gazete Vatan Logo

Bayramda da gerilim!

CHP: Başbakan bayramda çatmamalıydı Ak Parti: Bu konuşma bayrama uymuyor

Bayramın ikinci gününde partililer birbirini ziyaret etti. CHP ile Ak Parti’nin bayramlaşma sohbeti “gerilimli” geçti. MHP, DTP’yi ziyaret etmedi. Ak Parti’nin DTP’yi ziyaretinde açılım konuşuldu, “sarı, kırmızıya sarılı çikolatalar” espriye neden oldu.

AK Parti bayramın ikinci gününde CHP’yi ziyaret etti. İki parti heyetleri arasındaki görüşme daha ilk dakikadan itibaren gergin başladı. Evsahipliği yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi görüşmenin başında, “Başbakan, bayramın birinci gününde muhalefete hak etmediği kadar sert eleştiriler yapmış. Bu beni çok üzdü. En azından bir gün muhalefete çatmadan, bayramı kutlayıp geçmesini beklerdim” dedi. AKP MKYK üyesi Zeynep Karahan Uslu, Selvi’nin Başbakan’la ilgili sözlerine hemen tepki göterdi. Bayram ziyaretinde Erdoğan’ı eleştirerek başlanmasını doğru bulmadığını belirten Uslu, “Bu yaklaşım bayram konseptiyle uyuşmuyor” diye konuştu. Selvi’nin, “Bugün bayram konuşmayalım, bugün kritik gün konuşmayalım” gibi tavırlarla susturma yoluna gidilmesinin yanlış olduğunu “ söylemesi üzerine Uslu, ” Burada Sayın Baykal’ın sözlerine atıfta bulunmak da mümkün ama uygun bir durum olmaz “dedi. Selvi ise, ” Ben 20 yıldır siyaset yapıyorum. Siyasetin de Türkiye’nin de adabını çok iyi bilen bir kişiyim. Halkın bu kadar bunaldığı bir ortamda insan kendini tutamayabilir “ diye karşılık verdi. Sessiz kalmayan Uslu CHP’nin 1989 tarihli raporunu hatırlatarak, ”CHP rapora sadık mıdır? “ diye sordu. Selvi’nin, sadık olunduğuna dair sözleri üzerine de Uslu, iktidarın Türkiye’nin en özgürlükçü iktidarı olduğunu ifade etti. Bu sözlere de Nesrin Baytok ”Ama telefonla konuşmaya korkuyoruz“ karşılığını verdi.

Sarı, kırmızı çikolata...

Bayramlaşma çerçevesinde DTP’yi, SHP, AKP, Türkiye Partisi, SP ve Liberal Demokrat Parti temsilcileri ziyaret etti. MHP ise ziyaret etmedi. Konukları, DTP Muş Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Sırrı Sakık ve Merkez Yürütme Kurulu üyesi Hatice Çoban ağırladı. İkram edilen sarı, kırmızı ve mor kağıtlara sarılı çikolatalar, espriye neden oldu. İkram sırasında Sakık’ın, ”İyi ki bu renklerin arasında yeşil yok “ sözleri üzerine Ak Partili Zeynep Karahan Uslu, ”Olabilirdi“dedi. Sakık’ın ”Saldırı için yeterli neden“ sözleri üzerine bu sefer Denemeç, ”Trafik lambalarına saldırmak gibi “ diye konuştu. Sakık, Kürt sorununun ilk kez parlamentoda tartışılmasının kendileri için önemli olduğunu kaydetti. Sakık, şöyle konuştu: ” 10 Kasım’da herkesin maskesinin düşmesi de çok önemliydi. Hepimiz aslında Türkiye’de Onur Öymen’e çok şey borçluyuz. Kimin ne düşündüğünü, toplumun ne düşündüğünü hiç olmazsa iyi ortaya koydu.

“UZLAŞMA MECLİS’TE OLUR...”

Ak Partili Zeynep Dağı da “Biz iktidara aday bir muhalefet istiyoruz. Öneri üretilmesini istiyoruz” dedi. Cevdet Selvi, bunun üzerine “Her sorunun önünde ve arkasında Türkiye’nin gerçeklerine uygun önerilerimiz vardır ama uzlaşma hep lafta kalıyor” diye konuştu. Dağı ise “Uzlaşma Meclis’te olur” dedi.

DSP’de konu Rahşan Hanım’ın partisi oldu

KURBAN Bayramı dolayısıyla siyasi partilerdeki bayramlaşma ziyaretleri kapsamında, MHP, CHP, AKP, DP, SHP, İP, BBP, DTP, Saadet ve LDP heyetleri DSP’ye misafir oldu. DSP Parti Genel Sekreteri Hasan Erçelebi ile Genel Sekreter Yardımcısı Soydal Sılay, parti genel merkezinde siyasi parti temsilcilerini kabul etti.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç’un DSHP’nin kurulmasını hatırlatarak, “Sizde de değişiklikler var” sözleri üzerine Erçelebi, “Biz de basından izliyoruz. Çok da ciddiye almıyoruz. Siyasi bir olay olarak değil magazinsel bir olay olarak bakıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı