Gazete Vatan Logo

Bayramda 42 bin uçak havalanacak

10 günlük Kurban Bayramı tatilinde uçuş rekoru kırılacak. Ulaştırma Bakanı Arslan, 7 büyük havalimanından 42 bin 109 uçuşun yapılacağını söyledi.

Bayramda 42 bin  uçak havalanacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılması ve sezonun son tatili niteliğini taşıması nedeniyle yolların önceki yıllara göre daha kalabalık olmasını beklediklerini belirterek, “Havayolunu tercih eden vatandaşlarımız için

25 Ağustos-4 Eylül döneminde 7 büyük havalimanından 42 bin 109 uçuş gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Arslan, şu bilgileri verdi: “En yoğun uçak ve yolcu trafiği gerçekleşmesinin beklendiği Atatürk Havalimanı’ndan tatil boyunca 16 bin 568 uçak kalkış-iniş yapacak. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bu sayı 7 bin 718, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda ise 3 bin 708 olacak. Tatil yörelerimizden Antalya Havalimanı’na aynı dönemde 8 bin 54 uçak, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 3 bin 9, Milas Bodrum Havalimanı’na bin 540, Dalaman Havalimanı’na bin 512 uçak kalkış-iniş yapacak.”

Bakan Arslan, vatandaşların bütçelerine bir nebze de olsa katkı sağlamak amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilen projeler dışındaki Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) işlettiği 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleriyle otoyolların bayram süresince ücretsiz olacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Bakan Arslan, söz konusu köprü ve otoyollardan 30 Ağustos’tan 5 Eylül saat 07.00’ye kadar ücretsiz geçiş yapılabileceğini hatırlattı.

THY 196 ek sefer koydu

Türk Hava Yolları (THY), Kurban Bayramı tatilinde oluşabilecek yolcu yoğunluğunu dikkate alarak, yurt içi ve yurt dışına seyahat edecekler için 196 ek sefer yapacak. Buna göre, THY, 25 Ağustos-4 Eylül’de yurt içinde 113, yurt dışında 83 olmak üzere 196 ek sefer planladı.

2 saat uyarısı
Thy bayram tatili öncesinde yolculara ‘2 saat’ uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada “Seyahatlerinizde, bayram ve tatil heyecanı nedeniyle oluşabilecek yoğunluktan etkilenmemeniz için uçuş saatinizden
2 saat önce havalimanlarımızda olmanızı öneriyoruz” denildi.