Gazete Vatan Logo

Baykal: Partinin kıblesi değişti

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Artık partinin kıblesi Ankara'daki kapalı kapılar ardında 2-3 kişinin arasındaki kulis değildir. Partinin kıblesi örgüttür, üyedir, tabandır, gerçek Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi.

Baykal, CHP Burdur İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, ön seçimi başarılı şekilde gerçekleştirdiklerini, demokratik bir yarış yaparak, hiçbir kırılma, küsme olmadan, olumlu şekilde liste oluşturduklarını söyledi.

Bu tablonun seçime de olumlu yansıyacağını belirten Baykal, "Ön seçimde sadece Burdur'da değil, Antalya'da ve Türkiye'nin pek çok yerinde gerçek anlamda yargıç gözetiminde bütün üyelerin katıldığı güvenilir bir ön seçim yaşandı" diye konuştu.

Bu uygulamanın olumlu sonuçlarının olacağını düşündüğünü belirten Baykal, şöyle konuştu:

"Artık partinin kıblesi Ankara'daki kapalı kapılar ardında 2-3 kişinin arasındaki kulis değildir. Partinin kıblesi örgüttür, üyedir, tabandır, gerçek Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Böyle olması partiye güç katar. Bunu özlemiştik, buna ihtiyacımız vardı. Şimdi seçime bu denemeyle giriyoruz. İnşallah iyi olacak. Önümüzdeki seçimde bunun olumlu sonuçlarını umarım göreceğiz. Türkiye'nin buna ihtiyacı var."

Baykal, Türkiye'nin çok kritik bir dönemin içinden geçtiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Bir süreden beri Türkiye'de ülkenin kimliğini, ulusal bütünlüğünü, tarihsel sürekliliğini sarsan çabalara tanık olduklarını ileri süren Baykal, "Türkiye'nin temelleriyle oynanıyor. Böyle sıkıntılı bir sürecin içinden geçerken tabii gözler ister istemez Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönüyor" ifadelerini kullandı.

"Kim yaptı bu yanlışı?"

"Davalar açtılar, Ergenekon davası, yok Balyoz davası. Genel Kurmay Başkanını tutukladılar. Müebbete mahkum ettiler. Yıllarca içeride tuttular, ne oldu?" diye soran Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beraat, hepsi tahliye oldu. Yargılayacaksın, mahkum edeceksin, ondan sonra bir mahkeme beraat kararı verecek, 'Yanlışmış, düzelttik' diyeceksiniz. 'Bir dakika dur' derler adama. Ne yanlışı, kim yaptı bu yanlışı, nasıl yaptı? Gerçekten haberi olmadan, bilmeden, aldatılarak, yanıltılarak mı yaptı? Yoksa milleti aldatan, yanıltan birileri var mı? Diyor ki şimdi, 'Beni de aldatmışlar sizi de aldatmışlar'. Yok bizi aldatmadılar. Seni aldattılar, seni de aldatmadılar, sen aldattın. Milleti sen aldattın."

Haberin Devamı

Baykal, daha sonra Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i ziyaret ederek, bir süre görüştü.