Gazete Vatan Logo

Baykal’dan Eryılmaz talimatı

Baykal, Çankaya Belediye Başkanı’nın içinde rüşvet konuşmalarının geçtiği ses kasedi yayınlanmasından rahatsız oldu

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ses kaseti bazı yayın kuruluşları ve internet sitelerinde yayınlanan Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz hakkında “partiiçi inceleme yapılması” yönünde talimat verdi. Baykal’ın, Eryılmaz’ın Kanal 7 televizyonunda yayınlanan ses kasetinde belediye başkanı seçildiği günlerde, belediye meclis üyelerinin rüşvet aldıkları yönündeki konuşmasının incelenerek, rapor hazırlanmasını istediği öğrenildi.

Deniz Baykal’ın kurmaylarına “Eryılmaz’ın kendisi ile ilgili bir rüşvet iddiası yok. Tam tersine kendisi şikayetçi oluyor. Ama bir belediye başkanının söylememesi gereken sözler var” dediği belirtilirken, “Gerekli inceleme yapılsın ve Merkez Yönetim Kurulu’na rapor olarak sunulsun” talimatını verdiği bildirildi.

’Yanlışın üzerine giderim’

CHP liderinin, yakın çalışma arkadaşlarına konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Şaban Dişli olayı, Deniz Feneri ve Dengir Mir Mehmet Fırat’ın hayali ihracat yaptının ispat edilmesi, AKP’yi sıkıştırdı. Buradan nasıl kurtuluruzun hesabı içindeler. Eryılmaz’ın sözleri ile AKP’nin son skandalları kapatılmak isteniyor. Yanlışı kim yaparsa yapsın ben o yanlışın üzerine giderim. İster CHP’de olsun, ister başka bir partide. Yanlış yapanla mücadele etmek gerekir. AKP’li belediyeler ile igili yüzlerce belgeli iddia var. Onların da aynı hassasiyeti göstermesi gerekir” dediği öğrenildi.

Eryılmaz hakkında hazırlanacak inceleme raporunun MYK’ya sunulacağı, gerekirse başkanın ihraç istemi ile Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkedilebileceği ifade edildi.

‘Yamyamlara yetmiyor’

Eryılmaz, ses kaydında CHP’li Meclis üyelerinin kendisinden tehditle rüşvet aldığını söylüyordu. ’Yamyam’ dediği partilileri, “Bugün ne götürürüm” derdi içinde olmakla suçluyor. Ses kaydında Eryılmaz Meclis üyelerinin her dosyanın üstüne ’atladıklarını’ da öne sürmüştü.

Haberin Devamı