Gazete Vatan Logo

Batman ve Superman THY reklamını 500 milyon izledi

Batman ve Superman filminin sponsorlarından olan THY’nin Ben Affleck ve Lex Luthor’un rol aldığı iki reklam filmini tüm dünyada 500 milyondan fazla kişi izledi.

Batman ve Superman THY reklamını 500 milyon izledi

Yarım milyar dolara yaklaşan bütçesiyle çekilen ‘Batman Superman’a karşı: Adaletin Şafağı‘ filmine sponsor olan Türk Hava Yolları, bu sponsorluğun tanıtımında hayali şehirler Gotham City ve Metropolis’e uçacağını açıklamıştı. Bu şehirlere başlatılacak seferlerle ilgili reklam da çeken THY, ABD’nin en önemli spor olayı olan Super Bowl finalinde de bu reklamları yayınlatmıştı. Önümüzdeki hafta vizyona girecek olan filmin sponsoru THY, Superman’in yaşadığı hayali şehir Metropolis ve Batman’nin yaşadığı diğer hayali şehir Gotham’a da seferlerini başlattığını duyurarak bu sponsorluk adına etkileyici iki reklam filmini 1 ay önce tüm dünyada yayına soktu ve reklam filmini 500 milyondan fazla kişi izledi. Öyle ki 110 milyon kişinin izlediği Super Bowl gecesinin ardından THY, 28 Şubat’taki Oscar töreninde de tüm dünyadan yaklaşık 300 milyon izleyicinin karşısına bu reklamla çıktı.

30 saniyesi 5 milyon dolar

Tarihin en kazançlı spor organizasyonu olarak gösterilen Super Bowl’a Türk Hava Yolları damga vurdu. 30 saniye reklam verme bedelinin 5 milyon dolar olduğu finale THY sponsor oldu ve iki reklam filmiyle dikkatleri üzerine çekti. Amerikan Futbol Ligi’nin (NFL) en büyük organizasyonu Super Bowl heyecanına Türk Hava Yolları damga vurdu.

Haberin Devamı

Batman ve Superman: Adaletin Şafağı, 25 Mart Cuma günü vizyona girecek.

Gotham’a uçmaya hazır mısınız?

Ben Affleck’li reklam filmi, “Batman’in şehri Gotham’a uçmaya hazır mısınız? Türk Hava Yolları yeni uçuş noktasını gururla sunar” sözleri ile yayınlanan reklam, Twitter’da trend topic listesinde birinci oldu. ABD’li CBS televizyon kanalının maç öncesi yorum programı THY sponsorluğunda sunuldu. Sponsorluk için ne kadar ödendiği hakkında bir açıklama yapılmadı.

Sanal bilet için call center’ı kilitlediler

THY’nin Super Bowl gecesi yayınladığı “THY, Gotham ve Metropolis’e uçmaya hazır mısınız?” başlıklı iki reklamını bazı yolcular gerçek sandı. Bu yolcular, THY çağrı merkezlerini arayarak Gotham ve Metropolis’e bilet almak istedi. THY, çağrı merkezi çalışanlarına mesaj göndermek zorunda kalıp şu ifadeleri kullandı: “Batman v Superman” reklam filminde Gotham ve Metrpopolis’e uçuşların başladığı söylenmektedir. Bu reklam filminde ismi geçen şehirler tamamen hayal ürünüdür. Arayan yolculara bu doğrultuda bilgi verilmesi rica olunur”...

Haberin Devamı

40

1 dakika 10 saniyelik iki film YouTube’ta da 40 milyon kişi tarafından izledi.

110

Super Bowl finalinde THY’nin iki reklam filmi 110 milyon izleyicinin dikkatlerini üzerine çekti.