Gazete Vatan Logo

Başvuru da tutar da çok yüksek, 64 milyarı geçti

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Yapılandırmada son rakam 64 milyar liraydı. Pazartesi günü inşallah son rakamları söyleyeceğiz. Önceki yapılandırmalara göre başvuru sayısı ve tutarı son derece yüksek” dedi

Başvuru da tutar da çok yüksek, 64 milyarı geçti

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Maliye Bakanlığı’nın 2017 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda komisyon üyesi milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Ağbal, yapılandırma ile ilgili 15.9 milyon liralık kampanya gideri olduğunu belirterek yeniden yapılandırılan borç tutarının 64 milyar lira seviyelerine ulaştığını vurguladı. Ağbal, “Pazartesi günü inşallah son rakamları söyleyeceğiz. Önceki yapılandırmalara göre başvuru sayısı ve tutarı son derece yüksek” dedi. Bütçe dengesi konusunda yıl sonu için dediklerinin gerçekleşeceğini belirten Ağbal, bütçenin iki yakasının bir arada olduğunun altını çizdi. Varlık barışına ilişkin soruları da yanıtlayan Ağbal, başvuru süresinin 31 Aralık’ta sona ereceğini hatırlattı.

Varlık için düzenleme

Ağbal, konuyla ilgili yoğun bir tanıtım çalışmasına başlayacaklarını bildirerek, “Özellikle yurt dışındaki varlıklarını Türkiye’ye getirmek isteyen yatırımcılarımız bir tebliğ düzenlemesinin yapılmasını istiyor. Bu konuda ilgili kuruluşlar, bankalar, finans kuruluşları, yatırımcılarla, danışmanlık şirketleri ile yoğun görüşmelerimiz oldu. Bu kapsamda yapmış olduğumuz ikincil düzenleme taslağını kamuoyu ile paylaştıktan sonra son şeklini verip Resmi Gazete’de yayımlayacağız” diye konuştu. Ağbal, sosyal güvenlik prim yapılandırmasından elde edilen gelirlere dair de bilgi veren Ağbal, 22 Kasım itibarıyla yapılandırma sonrası borç tutarının Sosyal Güvenlik Kurumu için 32 milyar lira olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

10 yıllık karnemiz orta

SAYDAMLIĞI ve hesap verebilirliği artırma noktasında iradelerinin tam olduğunun altını çizen Ağbal, şöyle konuştu: “Atmamız gereken her türlü yasal ve idari tedbirleri aldık, almaya devam edeceğiz. Burada önemli olan ne? İşin idare, bürokrasi tarafında farkındalık üretmek, bu konularda idari kapasiteyi geliştirmek, Sayıştay’ın denetim kapasite ve kabiliyetini geliştirmek, Maliye ile Sayıştay Başkanlığı’nın sistem üzerinde gözetim, denetim ve izleme fonksiyonunu ortak bir çerçevede geliştirmek. Bunları inşallah hep beraber yapacağız ama 10 yıllık karnemize baktığımız zaman hem kamu idareleri hem Maliye Bakanlığı olarak karneye ben de orta veriyorum, pekiyi veremiyorum.”

Haberin Devamı