Gazete Vatan Logo

Başkanlık teklifi kısa sürede Meclis’te

AK Parti’nin başkanlık sistemiyle ilgili çalışmaları Afyon’daki istişare toplantısında masaya yatırıldı. Başbakan Yıldırım, “Çalışmalarımızı kısa sürede Meclis’e sunacağız” dedi

Başkanlık teklifi kısa sürede Meclis’te

AK Parti’nin geleneksel hale gelen istişare ve değerlendirme toplantılarının 25’incisi, Afyonkarahisar’da başladı. Başbakan Binali Yıldırım’ın ilk kez başkanlığında 3 gün sürecek kampın bir numaralı gündemi, başkanlık sistemi olacak.

Başbakan Yıldırım’ın yapacağı toplantılarla başkanlık sistemine ilişkin AK Parti’nin hazırlayacağı Anayasa değişikliği teklifi olgunlaştıracak. Kampın ardından AK Parti, başkanlık teklifini Meclis’e sunacak. Kampta; FETÖ, PKK, YPG ve DEAŞ’a karşı yurtiçinde ve dışında yürütülen mücadele, Fırat Kalkanı ve Musul operasyonları ele alınacak. Ekonomideki son gelişmeler de kampın gündeminde yer tutacak.

Kampa ilişkin bilgi veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Bu toplantılar kurumsal bir şekle dönüştü. Kararlı bir biçimde sürdürüyoruz. Çok verimli bir çalışma sürecini icra ediyoruz. 15 Temmuz süreci, ona ilişkin uygulamalarımız, mücadele bağlamında hükümetimizin önerdiği, TBMM’nin onayladığı OHAL uygulaması, çıkarılan kanun hükmündeki kararnameler var. Bunlar özet şeklinde de olsa, hükümet tarafından bilgi verilmek suretiyle arkadaşlarımız da sorularla katkı vermek suretiyle görüşülecek” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli’ye teşekkür

Başbakan Yıldırım dün soruları yanıtlarken, şöyle konuştu: “İstişare toplantısında partimizin artık geleneksel bir toplantısını yapıyoruz. İstişare toplantısında her şeyi konuşacağız. Terörle mücadeleyi, ekonomiyi, gelecekte yapılacak hizmetleri, reformları, anayasa değişikliğini de konuşacağız. Bizim üzerinde çalıştığımız model, başkanlık modelidir. Referandumla birlikte cumhurbaşkanı artık halk tarafından seçiliyor. Bu durumun anayasaya uygun hale getirilmesi, Türkiye’nin en önemli meselelerinden biridir. MHP Genel Başkanı’nın bu konuyu gündeme getirmesi olumlu bir adımdır. Kendisine teşekkür ediyoruz, geçmişte de çok duyarlı davrandı. Kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayıp, çalışmalarımızı kısa sürede Meclis’e sunacağız. Meclis’ten geçmesi halinde millete soracağız.”