Gazete Vatan Logo

Başbakanlık şikayet başvurusu BİMER!

Başbakanlık BİMER başvuru ve sorgulama ekranında devlet birimlerine hızlı iletişim imkanı sağlanıyor. Vatandaş internet ortamında devlet birimlerine istek, öneri ve şikayet bildirimlerini kolaylıkla BİMER başvuru ve sorgulama ekranından yapabilme şansından yararlanılıyor. Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında da BİMER başvuru ve sorgulama ekranı kullanılabiliyor.

Başbakanlık şikayet başvurusu BİMER!

Günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte insanların yaşamlarının her alanında kendisine en etkin şekilde yer edinen akıllı cihazlar, internetin sunduğu önemli kolaylıklardan ve yeni nesil fırsatlardan her alanda yararlanabilme imkanı veriyor. Özellikle de son yıllarda devlet kurumu hizmetlerinde elektronik ortam üzerinde hizmete açılan online resmi dijital hizmet uygulamaları oldukça yoğun ve sık bir şekilde vatandaş tarafından kullanılıyor. Vatandaşın kamu hizmet ve işlemlerinde çok önemli zaman tasarruflarından yararlanabilmesine ve işlem kolaylıklarından faydalanabilmesine yardımcı olan dijital kamu hizmet uygulamaları ön plana çıkıyor. Bu resmi kamu hizmet uygulamaları arasında özellikle vatandaş ve devlet arasındaki iletişimin çok daha etkin ve aktif bir şekilde sanal platform fırsatlarıyla birlikte oluşturulabilmesine yardımcı olan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı bulunuyor. Vatandaşlar artık her türlü konu ve durum hakkında devlet birimleri ile ilgili olarak istek, öneri ve şikayet bildirimlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yapabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde vatandaşların son yıllardan en sık kullanmakta olduğu başlıca dijital hizmet uygulamalarından birisi olarak ön plana çıkan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet uygulaması doğrudan Başbakanlık tarafından hizmete açılan resmi bir devlet-vatandaş iletişim kanalıdır. Bu yüzden de vatandaşlar devlet kurumları ve diğer devlet hizmetleri ile ilgili olarak tüm istek, öneri ve şikayet bildirimleri ile birlikte bilgi edinme taleplerini sanal platform üzerinde kendisine iletişim alternatifi olarak sunulan Başbakanlığın online BİMER başvuru ve sorgulama ekranından gerçekleştiriyor. Türkiye’de milyonlarca vatandaş tarafından internet üzerinde özellikle BİMER başvuru ve sorgulama hizmeti e-Devlet sistemi üzerinden kullanılıyor. Vatandaşın devlet ile olan iletişim kanallarının çok daha interaktif bir şekilde açılabilmesi amacı ile BİMER hizmetleri başlatıldı.

Haberin Devamı

Vatandaş bu gibi hizmetlerinin dışında Başbakanlık Bilgi İşlem Merkezi hizmeti aracılığıyla kamu kurumlarının genel müdür ve üst seviyede olan yöneticilerinin etik dışı yaklaşım ve uygulamaları ile ilgili olarak yaşanan işlem sorunları ve ciddi mağduriyetler hakkında doğrudan Başbakanlık ilgili ve yetkili birimlerine ihbar ve şikayet gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Başbakanlık iletişim kanalları ile doğrudan iletişim oluşturabilme şansına sahip olabiliyor ki bu durumda vatandaşların her konu ile ilgili olarak doğrudan yetkin birimlerden geri dönüşler alabilmesini sağlıyor. BİMER resmi sitesinden online başvuruların dışında BİMER başvuru ve sorgulama ALO 150 hattı ile de kolay bir şekilde başvuru işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Dijital teknolojilerin günlük yaşantı içerisinde son derece etkin bir şekilde kendisine yer edindiği bugünlerde özellikle de vatandaşların günlük işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Elektronik ortam üzerinden kullanılabilen BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı sayesinde vatandaş, bilgi edinme hakkı kanunu dahilinde her türlü devlet uygulama ve hizmeti ile ilgili olarak da bilgi edinme başvurusunda bulunabiliyor. Günümüz modern yüzyılında Türkiye’de vatandaşların son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlayarak devlet kurumları ve birimleri ile iletişime geçebilmek için elektronik ortam üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranını kullanabiliyor.