Gazete Vatan Logo

Başbakan Davutoğlu'nun konvoyunda kaza

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun içinde bulunduğu konvoy, Bağdat'ta kaza yaptı.

Irak’ta temaslarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konvoyunda kaza meydana geldi.
Bağdat’ta yaşanan kazada bir araç takla atarken Davutoğlu’nun garsonu Lokman Candemir’in yaralandığı öğrenildi. Iraklı şoförün durumunun ise ağır olduğu belirtildi.
Kazaya ilk müdahale Davutoğlu’nun konvoyundaki doktorla yaptı. Ahmet Davutoğlu hastaneye kaldırılan yaralıları ziyaret etti ve ardından programına devam etti.

Davutoğlu'nun garsonu Lokman Candemir'in de kazada yaralandığı öğrenildi.

'IŞİD BİTSE BİLE...'

Başbakan Ahmet Davutoğlu Irak Meclis Başkanı ile yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu Irak Meclis Başkanı ile yaptığı görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, yaptığı açıklamada Suriye'de yaşananların IŞİD terör örgütü ile başlamadığını, IŞİD bitince de terörün ve Suriye'de yaşananların son bulamayacağını da kaydetti.
BÖLGEDEKİ HER TÜRLÜ TERÖR FAALİYETİNE KARŞI IRAKLA OMUZ OMUZA ÇALIŞMAYA HAZIRIZ
Terör örgütleri, IŞİD ve diğerleri bölgede bir tehdit teşkil ederler. İster IŞİD, istek PKK ya da diğer yapılar olsun bu terör faaliyetleri karşısında hepimizin omuz omuza vermemiz lazım. İçerde mutabık kaldığımız husus, Türkiye ile Irak arasında yeniden toplanması ve Irak Parlamentosu'nun bize vereceği destek. Türkiye ile Irak arasında yeni bir dönem başlamaktadır. Cuburi her zaman katkıda bulanacağına dair açıklamada bulunmuştu içerde. Biz de yeni dönemde her türlü çalışmayı birlikte yapacağımızı belirtmekten mutluluk duyacağımızı söyledik. Ben tekrer misafir perverliklerinden dolayı teşekkür ediyor ve kendilerini en kısa sürede Türkiye'de görmek istiyorum.
Tabi biz Türkiye ile tarihi ortak mirası ve ortak sınırları paylaşıyoruz. Türkiye ile Irak el birliği yaparsa sadece kendi ülke içindekileri değil bölgedeki konular konusunda da hızlı adımlar atabiliriz.
IŞİD YOK EDİLDİĞİNDE TERÖR BİTMEYEBİLİR
Geçtiğimiz hafta içinde Sayın Obama ile görüşmüştük Avustralya'da. Sayın Cumhurbaşkanımızın da yaptığı görüşmeler vardı. John Biden bütün bu görüşmeleri de göz önüne alarak yarın geldiğinde istişareleri sürdüreceğiz. Bizim bu konudaki tutumumuz açıktır. Türkiye Kobani konusunda da ciddi çalışma yapmıştır. IŞİD benzeri terör örgütlerinin ortaya çıkmaması için her türlü desteği veririz. Ancak şunun unutulmaması lazım, Suriye'deki sorun IŞİD'in doğuşu ile başlamamıştır. IŞİD bittiğinde de devam edebilir bunun göz önünde bulundurulması gerekir. Türkiye'deki 2 milyona yakın mültecinin yaklaşık 500 bini Irak'tan kaçanlardan oluşurken geri kalanı Suriye'den kaçanlar. Bizim meselemiz bataklığı kurutmak. Bunun için de çok daha kapsamlı bir stratejiye ihtiyaç var. Ve mültecilerin gelişini durdurabilmek için de Kobani'de olduğu gibi Halep'teki baskılara karşı da aynı tedbirleri almak gerekiyor.Bu konuda da ABD ile istişarelerimiz sürüyor.

Haberin Devamı