Gazete Vatan Logo

Başbakan'dan Balyoz ve Ergenekon talimatı!

Barolar birliği başkanı Erdoğan’la görüştü

Başbakan'dan Balyoz ve Ergenekon talimatı!

Metin Feyzioğlu, Başbakan’a yeniden yargı yolu için formül önerdi. Başbakan’da Adalet Bakanı’na baroyla ortak çalışması için talimat verdi.



Başbakan dün kahvaltının ardından Dolmabahçe’de önemli bir konuğu daha ağırladı. Türkiye Barolar birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Erdoğan’la 1.5 saat görüştü, Balyoz ve Ergenekon davalarında yeniden yargının önünün açılması için Cumhurbaşkanı Gül‘e de sunduğu önerileri anlattı. Feyzioğlu, Ergenekon davasını Yargıtay’ın derhal görev yönünden bozmasını istedi, Balyoz Davasının da yeniden görülmesi için tek maddelik formül önerdi. Toplantı çıkışında gazetecilere konuşan Feyzioğlu, Başbakan’ın önerilerine son derece ılımlı yaklaştığını söyledi ve şöyle dedi:



Japonya dönüşü

“Sayın Başbakan’ın yaklaşımı sıcak ve olumlu oldu. Sayın Adalet Bakanı’na TBB ile istişare etmelerini bu konuda birlikte çalışılması istediğini ifade etti. Biz de bu talebe evet dedik. Adalet Bakanlığı ile birlikte yakın çalışma içinde olacağız. Öyle umuyorum ki Sayın Başbakan Japonya’dan döndüğünde çok somut bir önerimiz ortayla çıkacaktır. Bakanlıkla ortak çalışmaya pazartesiden itibaren başlayacağız” dedi. Erdoğan, yazarlarla toplantısında da Balyoz ve Ergenekon sanıkları için ‘İade-i muhakeme istiyorum. Yeniden yargılama haktır. Adalet Bakanlığı’nın bu konuda hazırlıkları var. Meclis’te yapılması gereken bir şey varsa o da yapılabilir’ demişti.


Haberin Devamı