Gazete Vatan Logo

Başbakan 1 Ağustos 2011'i hatırlattı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Afyon'da konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Afyon'da kokan çay-akan çay benzetmesi ile eski ile yeni Türkiye'yi karşılaştırdı.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

*Kurtuluş Savaşı'nda kahramanca savunan Afyonlulara selam olsun.

*Ülke karanlıklar içindeyken yine Afyon'da 80 yıl olduğu gibi 1 Ağustos 2011'de Cumhuriyet demokrasi ile taçlandı. AK Parti bu kutlu şehirde kuruldu.

*Önümüzdeki seçimlerde yüzde 75 ile 5-0 olacak İnşallah hiç şüphe yok. Afyon'un kokar çayının akan çay yaptık Sayın Bakanımız ile birlikte. Türkiye'deki ekonomi ve demokrasi de akar çaydan kokar çay gibi yenilendi ıslah edildi. Türkiye'ye dünyaya umut saçıyoruz. Koalisyon döneminde bütün sistem kokuyordu akan bir tek kanal yolsuzluk kanalıydı. Artık hasta adam denilen Türkiye'den G-20 Dönem Başkanlığı'na gelen Türkiye var.

*Kokan çay Türkiyesi'nde zulüm vardı, başörtülü kardeşlerimize eğitimde, kamuda Meclis'te yasaklıydı. Bütün bunları ortadan kaldırdık. Biz bütün milleti kucaklaşmak için yola çıktı.

*Afyon'da Kurtuluş Savaşı'nda beraber yürüyen atalarımız birbirlerine hiç sordu mu Alevi misin, Sünni misin, Kürt müsün diye? Allah bu ülkenin semalarından al bayrağı ve kutlu ezanı eksik etmesin.

*Hızlı Tren projesi Afyon'u merkez kavşak şehir yapacak. 2017'de Ankara'ya gidebileceksiniz, İzmir'e de 2019'da. Gelin bunun ismi İstiklal Treni olsun.

*Bizim olduğumuz yerde kimse cumhuriyetçilik dersi vereme, Osmanlı'ya-Osmanlıca'ya hakaret edemez herkes çift kartal başlı Selçukluya selam durur.

Haberin Devamı