Gazete Vatan Logo

Barzani yönetiminden Erbil saldırısı hakkında açıklama

IKBY Başkanlığı, Erbil'in Ankawa semtinde gerçekleştirilen bombalı saldırıyı sert bir şekilde kınadı ve IŞİD'e gerekli cevabın cephelerde verileceğini belirtti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlığı, Erbil'in Ankawa semtinde ABD Başkonsolosluk binasının yakınında gerçekleştirilen bombalı saldırıyı sert bir şekilde kınadı ve terör örgütü IŞİD'e gerekli cevabın cephelerde verileceğini kaydetti.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, "Peşmerge güçleri haksız yere öldürülen vatandaşlarımızın intikamını savaş meydanında alacaktır" denildi.

"İnsanlık dışı saldırıların" nedeninin teröristlerin, Peşmerge güçleri karşısında uğradığı yenilgiler olduğu belirtilen açıklamada, "Terör örgütü Peşmerge karşısında hezimete uğradığı için halkın huzurunu hedefleyen saldırılara yöneliyor. Güvenlik güçlerimiz en kısa zamanda bu olayın faillerini ortaya çıkartacak ve sorumlularına gereken cezayı verecektir" ifadelerine yer verildi.

Erbil kentinin Ankawa semtinde dün gerçekleştirilen bombalı saldırıda saldırganın yanı sıra 2 kişinin hayatını yitirdiği 8 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.