Bayramda nelere ihtiyacımız olacak?

Bugün size çok fonksiyonlu cihaz önerilerim olacak.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı"nı da içine alan tatil başladı. Tatil öncesinde en büyük sıkıntıysa yanımıza ne alacağımıza karar vermektir. Teknoloji sevenlerin en büyük şikayetinin çok sayıda cihazı oradan oraya taşımak olduğunu bilen biri olarak, bugün size çok fonksiyonlu cihaz önerilerim olacak. Belki bu sayede yükünüz biraz hafifler.

Araçla yola çıkacaklara Mio c725 Navigasyon

Yolculukta ihtiyaç duyabileceğiniz teknolojilerin çoğuna sahip olan bu cihazda mp3 dinlemek, video izlemek ve asıl uzmanlığı olan navigasyonu kullanmak mümkün. 7 inch"lik dokunmatik ekranı olan Mio, aynı zamanda fotoğraf makinesiyle çektiğiniz resimleri de izleme özelliğine sahip. Araç içinde şarj adaptörü ile kullanabileceğiniz Mio, üzerindeki yerleşik pil ile araç dışında da kullanılabiliyor.

Cepteki HD kamera Nokia N8

Dokunmatik ekranlı akıllı telefon furyasına bir yenisi daha eklendi ve Nokia’nın tarihindeki en yüksek ön sipariş alan modeli N8 Türkiye’de satışa sunuldu. N8’i rakiplerinden ayıran en büyük özelliği Carl Zeiss lense sahip 12MP kamerası ve Xenon flaşı. Bu sayede yüksek çözünürlüklü resim ve videolar çekebilir ve HDMI bağlantısı sayesinde tv’de 720p formatta izleyebilirsiniz. İlk defa Nokia N8 üzerinde sunulan Ovi mağazanın yeni versiyonu çok sayıda ücretsiz uygulamaya erişmenizi sağlıyor. Bu uygulamalar arasında tam sürüm popüler araba yarış oyunu Need For Speed Shift’te var.

Profesyonel anılar için Canon 550D

Canon’un başlangıç D-SLR modellerinden olan 550D sayesinde fotoğraf ve video çekimlerini profesyonelce yapabileceksiniz. 18 MP CMOS sensöre sahip 550D, görüntüdeki tüm detayları yakalıyor ve özellikle düşük ışıkta iyi sonuçlar veriyor. Video kaydını Full HD(1080p) yapan Canon 550D saniyede 60 frame hızına kadar çıkabiliyor, fotoğraf çekiminde ise hızı saniyede 3,7 kare.

En küçük Macbook: Air

Apple yeni Macbook Air modeliyle sınırları zorluyor. 0.3 ile 1.7 cm arasında değişen kalınlığa sahip bu dizüstü bilgisayara 7 saat yetecek pil, 4GB memory, 256 GB flash disk, 2.13GHZ Core 2 Duo işlemci ve 256 MB ekran kartı sığdırmayı başarmış. Apple iPad boyutlarında Macbook üretmişler. Macbook üzerinde koşan işletim sistemi Mac OS X, yani diğer bir deyişle iPad ile kıyaslanamaz şekilde fazla yazılım kullanma olanağı var.

Operasyon Var! (Call Of Duty: Black Ops)

Hayranları tarafından heyecanla beklenen FPS türü aksiyon oyunu sonunda raflarda yerini aldı. Piyasaya çıkmadan önce ünlü basketbolcu Kobe Bryant’ın oynadığı reklam filmiyle ilgiyi üzerine çeken oyun, piyasaya çıktıktan sonra yapılan incelemelerde bu ilginin haksız olmadığını ortaya çıkardı. Activision tarafından Treyarch’a hazırlatılan Call Of Duty: Black Ops. oyunu Küba ve Vietnam gibi mekanlarda soğuk savaş dönemini konu alıyor. PC, Xbox 360 ve PlayStation 3 platformlarında çalışıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR