Gazete Vatan Logo

Barış Gelini’ne tecavüz etti, boğdu, çalılara attı!

En son 31 Mart’ta Gebze’de görüldükten sonra önceki gece cesedi bulunan İtalyan sanatçı Pippa Bacca’nın katili işsiz bir sabıkalı, üstelik 2 çocuk babası çıktı.

Barış için gelinlik giyerek otostopla İsrail’e giden Bacca’yı Gebze’deki bir benzinciden kamyonetine alan cani, cinayeti soğukkanlılıkla anlattı...

O cesur bir sanatçıydı. Kanlı savaşlarla çalkalanan dünyaya barış mesajı vermek için uğraşıyordu. Sanat dünyasında ‘Pippa Bacca’ olarak tanınan 33 yaşındaki Guiseppina Pasqualino di Marineo işte bu amaçla yola çıktı. Kendisi gibi sanatçı olan arkadaşı Silvia Moro ile birlikte gelinlik giyerek, 8 Mart 2008’de Milano’dan başladı yolculuğuna. Balkan ülkeleri ve Türkiye üzerinden otostop yaparak İsrail’e gitmeyi hedefliyorlardı.

Türkler’e güveniyordu

Milano’dan İstanbul’a kadar otostopla gelen Pippa Bacca ile Silvia Moro, burada Tel Aviv’de buluşmak üzere ayrıldı. Milano’daki en iyi arkadaşları Türk olan Pippa Bacca, 19 Mart’ta “Türkleri çok seviyorum. Onlara güveniyorum” diyerek, arkadaşına ayrı ayrı yola devam edebilecekleri önerisini sundu.



Gebze’de kayboldu

Silvia Moro da teklifi kabul edince Pippa Bacca, en son olarak üzerinde gelinlik ve elinde barış çağrısı yapan pankartla 31 Mart’ta Gebze D-100 Karayolu’nun Bayramoğlu sapağında görüldükten sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Pippa Bacca’nın kaybolması üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, bazı ihbarları da değerlendirmeye alarak harekete geçti.

Cep telefonundan bulundu

Polis, yaptığı araştırmalarda 31 Mart’ta Pippa Bacca’yı Gebze Bayramoğlu sapağındaki akaryakıt istasyonundan aracına aldığını belirlediği Murat Karataş’ı aramaya başladı. Eşinden ayrı yaşayan evli ve 2 çocuk babası olduğu belirlenen, ayrıca 3’ü hırsızlık olmak üzere birçok suçtan sabıkası bulunan Murat Karataş’ın peşine düşen polis, İtalyan sanatçının cep telefonunu da IMEI numarasından izlemeye aldı. Murat Karataş, kendi sim kartını Pippa Bacca’nın cep telefonuna takınca Tekirdağ taraflarında olduğu tespit edildi. Hemen belirlenen adrese giden polis, katili kamyonetiyle birlikte ele geçirdi.



Kamyonette tecavüz

Murat Karataş, sorgusunda korkunç cinayeti tüm detaylarıyla anlattı: “Genç kızı 31 Mart akşamı Bayramoğlu BP İstasyonu’nun önünden geçtiğim sırada otostop yaparken gördüm ve aracıma aldım. Daha sonra otobana çıktım. Otoban üzerinde bir yerde durarak kamyonetin içinde ilişkiye girdik. İlişki sonrası onu ellerimle boğarak öldürdüm. Boğduktan sonra daha önce sık sık gittiğim ve saklamak için en uygun yer olarak düşündüğüm Tavşanlı Köyü mevkiindeki çalılık alana bıraktım. Daha sonra paniğe kapıldım ve beni yakalayacaklarını düşünerek Çerkezköy’deki akrabalarımın yanına gittim. 10 gündür orada saklanıyordum.”



2 kişi daha mı vardı?

Zanlının tecavüz ve cinayet sırasında yanında 2 kişinin daha olduğu öne sürüldü. Ancak polis bu konudaki soruları yanıtsız bıraktı. Polisteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından saat 16:00 sıralarında Gebze Adliyesi’ne sevk edilen Murat Karataş, ‘tecavüz’, ‘gasp’, ‘delilleri ortadan kaldırmak’, ‘yakalanmamak amacıyla kasten adam öldürmek’ suçuyla tutuklanarak Gebze Cezaevi’ne gönderildi.




Arkadaşı geri döndü

Pippa Bacca ile 8 Mart’ta Milano’dan yola çıkan arkadaşı Silvia Moro ise, arkadaşının kaybolduğu haberini alınca İskenderun’da yolculuğunu yarıda bırakıp İtalya’ya dönmüştü.

İstanbul’da 4 gün kalmış

Pippa Bacca’nın İstanbul’da internette tanıştığı arkadaşı Serkan S.’nin evinde kaldığı ortaya çıktı. Polis tarafından ifadesine başvurulan Serkan S., “İnternette bir kız arkadaşım aracılığıyla Pippa ile tanışmıştım. Çıktığı Gelin Yolculuğu’nda İstanbul’a gelince 4 gün bende kaldı. 31 Mart’ta benim evimden ayrıldı, bir daha kendisinden haber alamadım” dedi.
Pazartesi İtalya’ya götürülecek
Pippa Bacca’nın cesedi otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra ailesine teslim edilecek. Genç kadının cenazesinin yarın İtalya’ya götürülmesi planlanıyor.



‘Ailesinin terk ettiği işsiz bir budala’

İtalyan Corriere della Sera Gazetesi internet sayfasında katil Murat Karataş’ın profilini bu sözlerle çizdi. 3’ü hırsızlıktan olmak üzere birçok sabıkası olan Karataş, 2 çocuk babası ve eşiyle ayrı yaşıyor. İtalyan gazete ayrıca Bacca’nın fotoğraf makinesinin katilin aracında bulunduğunu yazdı.

Bu çalılıkta bulundu

Katil yakalanınca cesedi Gebze’nin Tavşanlı köyüne bağlı Ballıca Mevkii’nde çalılığa attığını söyledi. Polis önceki gece ormanlık alandaki çalıların arasında İtalyan sanatçının çıplak cesedini buldu.

İtalyan basınında `Barış gelini' trajedisi... TIKLAYIN...








Haberin Devamı