Contemporary İstanbul top 10

İstanbul Bienali’yle eşzamanlı kapılarını açan Contemporary İstanbul, sezona hızlı bir başlangıç yapan sanatseverlerin ajandasını doldurmaya aday. Bu heyecana dahil olmak isteyenler, yarın akşama dek Contemporary İstanbul’a mutlakü uğramalı.

Her yıl olduğu gibi en çok beğenimi toplayan işlerin küçük bir listesini yaptım. Türkiyeli sanatçılarımızı ön planda tutmaya gayret ettiğim sıralamada; hem kişisel zevkime hitap eden ve takibimde olan sanatçıların yeni üretimleri hem de taze keşfettiğim isimleri paylaştım.

Gökçen Dilek Acay - Galeri Nev İstanbul

Gökçen Dilek Acay’ın tuval üzerine dikiş yöntemiyle ürettiği eserlerini çok beğenirim. Bu kez bir adım ileri giderek iplik yerine saç kullanan sanatçı, “DNA’yı Şekillendirmek” isimli serisinde, soyut bir görselliğin arkasına gizlenen kişisel izlerle karşımıza çıkıyor.

Contemporary İstanbul top 10

Guido Casaretto - Galeri Zilberman

Üzerinize gelen hırçın dalgaların ve yerde yatan tahta parçalarının etkileyiciliğine şaşıracaksınız .

Emin Mete Erdoğan - x-ist

Emin Mete Erdoğan, tuval üzerine akrilik mürekkep ile adeta ilmek ilmek işlediği büyük ebatlı çalışmasında, klasik resme gerek biçimsel gerekse de fikirsel açıdan kazandırdığı yeni boyutla beğenimi kazandı.

Haberin Devamı

Zeren Göktan - Krank Art Gallery

Zeren Göktan’ın siyah beyaz fotoğrafları, yetkin bir elden çıktığı belli olan dengeli ve derin ifadeciliğiyle göz dolduruyor. Sanatçı, kadının kültürel ve toplumsal kodlarla olan mücadelesine ironik bir şekilde değiniyor.

Contemporary İstanbul top 10

Huo Rf - Pi Artworks

Ekim ayında galerinin Londra şubesinde kişisel sergisini açacak olan sanatçı, derininden gelen hikayelerini, izleyicinin ortaklığına sunuyor. Gördüğünüzün ötesine odaklanırsanız yepyeni boyutlar keşfedeceksiniz.

Aras Seddigh - Galeri Nev İstanbul

Eserlerinde, gerçek ve kurgunun sınırlarını silikleştirerek zamandan ve mekândan arındırılmış alanlar yaratan Aras Seddigh’in uçucu görsel dilini oldukça beğeniyorum. İzleyicinin gözüne hükmetmeden bireyin zihnine ışık tutuyor.

Sergen Şehitoğlu - Sanatorium

Sergen Şehitoğlu, Google ve arama motorlarının işleyişi üzerine sorgulamalarla yola çıktığı serisinin bu çalışmasında, çağa dair kabullenilmiş mesajların ardındaki gerçeği gün yüzüne çıkartıyor. Metal bir plakaya yazılı ressamlar arasında göreceğiniz sürpriz isimler sizi de bu sorgulamaya dahil edecek.

Haberin Devamı

Erkut Terliksiz - x-ist

x-ist’in özel proje alanında solo sunumuyla yer verdiği Erkut Terliksiz, renkli bir anlatımın ardına gizlenen soyut varlıkları tasvir ettiği eserlerinde, efsane, mit ve inanç kavramlarını mercek altına alıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR