Contemporary İstanbul top 10

Contemporary İstanbul’da en çok beğenimi toplayan işlerin listesini yaptım. Özellikle koleksiyon sergisini ziyaret etmelisiniz...

C ontemporary İstanbul geride bıraktığımız yılın tüm gerilimli gündemine rağmen kapılarını ziyaretçilere açarak, hepimize sanatın umutları yeşerten gücünü hatırlattı. Hem galerilerin görücüye çıkarttığı taptaze üretimlerin seyrine dalmak hem de bu yıl ilk kez düzenlenen nitelikli koleksiyon sergisini keşfetmek için mutlaka fuara uğramalısınız. Her yıl olduğu gibi en çok beğenimi toplayan işlerin küçük bir listesini yaptım. Kariyerinin zirvesinde olan ve sanat pratiği halihazırda hak ettiği değeri kazanmış büyük sanatçılarımızın işlerindense, kendi adıma yeni keşiflerimi, genç sanatçıları ve takip ettiğim sanatçıların yeni üretimlerini dahil etmeyi uygun gördüm.

Contemporary İstanbul top 10

Pop-art’tan kavramsal sanata yolculuk...

Guido Casaretto - Galeri Zilberman

Guido Casaretto’nun özellikle malzemeyle ilişkisindeki yetkinliğini ve benzerine rastlamadığım özgün ifade dilini her zaman takdir ediyorum. Karlı bir dağ manzarasını üç boyutlu duvar heykeli formunda izlediğimiz eseri, benim fuardaki favorim oldu. Masif bir beton kütle gibi görünen çalışmayı, ustaca bir teknikle tamamen boyadan oluşturulmuş hafif bir heykel şeklinde tasarlayan sanatçı, izleyicinin algısıyla oynamayı başarıyor.

Haberin Devamı

Memed Erdener a.k.a. Extramücadele - Galeri Zilberman

Eleştiri dozu yüksek kavramsal yerleştirmeleriyle tanıdığımız Extramücadele’nin iki yeni çalışmasını fuarda gördüğüme sevindim. Sanatçı, hazır nesne ve ahşap, metal gibi malzemelerle kendi tasarladığı heykelvari işlerinde, kendine has keskin ve derin alt metne sahip anlatımını öne çıkartmış.

Hüseyin Arıcı - x-ist

Genç sanatçının modelaj hamuruyla inanılmaz gerçekçi bir şekilde biçimlendirdiği kurtçukların bilinçsiz, içgüdüsel hareketini yansıtan tuval çalışması fuarın en ilginç işlerinden biri. “Omurgasızlar Serisi” olarak adlandırdığı serinin bir parçası olan çalışma, içerdiği derin toplumsal mesajla farklılık kazanıyor.

Neslihan Başer - C.A.M. Galeri

Haberin Devamı

Sanatçının kendi nakış ve dikiş makinaları ile ürettiği işlerindeki teknik zenginlik hemen göze çarpıyor. Manzara tasviri görünümündeki çalışması, renklerin ahenkle iç içe geçtiği soyut imgelere benzerliğiyle beni etkiledi.

Yuşa Yalçıntaş - Pi Artworks

Sanatçının mistik ritüeller, mitoloji, felsefe gibi alanlardan beslendiği çalışmalarındaki, yalın görsel dil ve sembolik anlatım çok heyecan verici.

Nasan Tur - Dirimart

Oldukça başarılı bulduğum sanatçılardan biri olan Nasan Tur, daha önce videosunu ürettiği “In My Pants” isimli çalışmasında, bu kez söz konusu performansı fotoğraflarla görselleştirmiş. En az videosu kadar etkileyici olduğunu söyleyebilirim.

Roman Uranjek & Radenko Mi lak - Krank Art Gallery

Aynı kültürden gelen iki sanatçı, farklı görsel dil ile benzer konuları işlediği çalışmalarını birleştirerek, güçlü bir kompozisyon oluşturmuşlar. Bu serinin her bir parçası ilgiye değer.

Nermin Er - Galeri Nev

Kağıdı ustalıkla işleyen sanatçının her biri minik birer heykel niteliğindeki çalışmaları dışavurumcu ama minimal üslubuyla fuarın öne çıkanlarından.

Haberin Devamı

Arzu Akgün - Galeri Merkür

Sanatçının tamamen ahşap malzemeden, oyarak ve şekil vererek ürettiği eser, tuval resmini aratmayacak güzellikte.

Nesren Jake - Daire

Pop-Art’ın anlatım yöntemlerini kullanarak başarılı işlere imza atan sanatçının, “İşçisin Sen, İşçi Kal” deyişini ironik bir dille görselleştirdiği çalışmasını görmeden geçmeyin.

DİĞER YENİ YAZILAR