Gazete Vatan Logo

Balerinin derdi stres değilmiş

Balerin Almıla Koşal’ın, yıllarca sahne stresi ve yorgunluğuyla açıklanan yoğun baş ağrılarının gerçek nedeni geçirdiği beyin kanamasıyla ortaya çıktı.

Balerinin derdi  stres  değilmiş

Ankara’da yaşayan balerin Almıla Koşal, 8 yıl önce baş ağrısı şikayeti ile hastaneye başvurdu. Burada beyin kanaması geçirdiği tespit edilen ve kendisine AVM (Arteriovenöz malformasyon) teşhisi konulan Koşal, Medicana International Ankara Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sait Şirin tarafından radyocerrahi yöntemi ile ameliyatsız olarak tedavi edildi. Rahatsızlığı nedeniyle baleye veda eden Koşal, klasik bale mezunu olduğunu ve yıllarca bale yaptığını belirterek,

şunları söyledi: “Dans ettiğim süre içerisinde çok şiddetli baş ağrılarım oldu. Yıllarca bu nedenle çok doktora gittim ama baş ağrılarımı ya strese bağladılar ya da meslekten kaynaklı aşırı efora bağladılar. Açıkçası çok fazla üzerinde durulmadığı için bir tedavi göremedim ve bir tanı da konmadı o zaman. Fakat 33 yaşında yıllar sonra yine çok şiddetli bir baş ağrısıyla bir sabah acile kaldırdılar. Beyin kanaması tespit ettiler” dedi.