Gazete Vatan Logo

Balbay Genel Kurul’a ‘seslendi’

CHP’li Ağbaba, Genel Kurul’da, tutuklu Milletvekili Balbay’ın mektubunu okudu. Balbay, 8 koltuğunun 1 yıldan beri boş olduğunu hatırlatarak, ”Parlamento’nun eksikliklerini gidermek sizin sorumluluğunuz değil de kimindir?” diye sordu.

ANKARA - CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, tutuklu olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın mektubunu, TBMM Genel Kurul kürsüsünden okudu.

TBMM Genel Kurulu’na başkanlık eden Başkanvekili Meral Akşener, gündeme geçmeden önce 3 milletvekiline söz verince CHP’li Ağbaba tutuklu milletvekilleri konusunda gündemdışı bir konuşma yaptı. Geçen hafta Balbay’ı ziyaret ettiğini belirten Ağbaba, Balbay’ın mektubunu okudu. ”Dünya Parlamento tarihinde ilk kez halkın oylarıyla seçilmiş bir milletvekilinin mensubu olduğu Meclis’e parmaklıklar arasından sesleneceğini” söyleyen Ağbaba’nın okuduğu mektupta Balbay, TBMM’nin 8 koltuğunun 1 yıldan beri boş olduğunu hatırlatarak, ”Parlamento’nun eksikliklerini gidermek sizin sorumluluğunuz değil de kimindir? Sizden kişisel talepte bulunmuyorum. Sadece elinizi oylama düğmesine basıp bu sorunun yanıtını vermenizi bekliyorum. Oylamadan çıkacak sonuç kabulümdür” dedi.

‘Dün Yassıada, bugün Silivri’

Balbay, Meclis’in kendisine iş edindiği konulardan birinin yakın geçmişteki karanlık noktaları araştırmak olduğuna işaret ederek, ”Hukuksuzluklar, faili meçhul olaylar elbette araştırılmalı. Ancak bugünleri de unutmamanızı diliyorum. Yakın tarihteki siyasi davalardan hangisi için hukuki diyebilirsiniz. Dün Yassıada varsa bugün Silivri var, dün sıkıyönetim mahkemeleri varsa bugün özel yetkili mahkemeler var. Gelinen noktada beni demir parmaklıklar arkasında bırakan mevcut durumu kabullenip, ’hiçbir faaliyete katılmadan maaşını al’ diyorsunuz. Bu benim ahlaken kabul edeceğim bir şey değil” görüşünü ifade etti.

Şandır: Durak’a yapılan zulümdür

MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır da yerel yönetimlerin sorunlarına işaret ettiği gündemdışı konuşmada, ”Adana’da Aytaç Durak’a yapılanları vicdanlarınıza bırakıyorum. Bu zulümdür. 5 dönemdir Adana halkının oylarıyla kente hizmet etmiştir. 5 yıl size belediye başkanlığı yaptı. Sizi Adana halkına şikayet ediyorum. Adana halkının ortaya koyuğu iradeyi gasp ediyorsunuz” dedi.

Haberin Devamı