Gazete Vatan Logo

Bakan Yıldız 3 işçiye ulaşıldığı iddiası hakkında konuştu

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Ermenek madeninde 3 işçiye ulaşıldığı iddiasını yalanlarken, işçilere bugün ulaşmayı beklemediklerini söyledi.

Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında yapılan arama kurtarma çalışmalarında, işçilerin mahsur kaldığı bölüme ulaşıldığı iddia edildi. Maden ocağı çevresinde yoğunluk yaşanırken, güvenlik güçleri bölgede önlem aldı.

3 İŞÇİNİN CESEDİNE ULAŞILDI İDDİASI

İddiaya göre, işçilerin bulunduğu bölüme ulaşıldı. Resmi olarak açıklanmamasına rağmen, 3 işçinin de cesedine ulaşıldı. Kısa süre önce ulaşan bu iddianın ardından madenin önünde bir anda hareketlilik oldu.

TANER YILDIZ: İŞÇİLERE ULAŞILAMADI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise yaptığı açıklamada 'İşçilere ulaşılamadı, ulaşılırsa açıklayacağız' dedi.Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında yapılan arama kurtarma çalışmalarında, işçilerin mahsur kaldığı bölüme ulaşıldığı iddia edildi. Maden ocağı çevresinde yoğunluk yaşanırken, güvenlik güçleri bölgede önlem aldı.

Madende yaşanan gelişmelerle ilgili Bakan Yıldız'dan son açıklama:

İşçimizin bir tanesi şu noktada, diğeri de öbür noktada' diye şeyler duyuyoruz. O tabloyu görmeden, suyun arkasını görmeden, böyle bir şey söylemek gerçekçi değil. Bizim görmediğimiz bir konuyu oradaki herhangi birinin söyleyip de onun arkasından gidip, böyle bir haberleştirmeyi de şahsen doğru bulmuyorum

Haberin Devamı

Bu gece itibarıyla bazı spekülatif cümleler de görüyoruz. Bazı televizyonlarda bize sordu vatandaşımız, '3 kişiye ulaşılmış nasıl olacak?' diye. Şu anda bizim ulaştığımız bir işçi kardeşimiz yok. Herhangi bir ulaştığımız yer de yok. Her açtığımız su seviyesinde karşımıza yeni bir tablo çıkabilir. O yüzden böyle, beklentileri yükseltmek, vatandaşımızın ümitleriyle oynamak gerçekçi de olmaz, doğru da olmaz