Gazete Vatan Logo

Bakan'dan o fotoğrafa sert tepki

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa'da HDP'ye toplu oy kullanıldığı iddialarına ilişkin, "Birkaç saat önce sosyal medyada fotoğraf çekilmiş, herhalde kişi yakalandı. Başkalarının yerine ha bire mühür basıyor. Bu ahlaksızlıktır, başkalarının oyunu çalmaktır, hırsızlıktır" dedi.

Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim sürecinde yoğun bir şeklide çalıştıklarını, İzmir'de ayak basmadık yer bırakmadıklarını söyledi.

Vatandaşların yoğun teveccühüyle karşılaştıklarını, projelerini açıkladıklarını, EGEGEP projesiyle Ege Bölgesi'nde 25 milyar liralık 4 bin 547 projeyi, 2019 sonuna kadar yapacaklarını anlattıklarını dile getiren Eroğlu, "Bunlar bizim vaatlerimiz. Böyle havadan balon vaatler olmaz. Yapılacaklar, kim ne zaman neyi yapacak, bunlar belli. 2019 sonuna kadar Türkiye'yi her alanda şaha kaldıracağız" dedi.

Seçimlerin hayırlara vesile olmasını dileyen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Demokrasilerde kararı millet verir. Biz yıllarca bunun mücadelesini yaptık. 'Söz de karar da milletindir' dedik. TBMM'de kürsünün hemen arkasında 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazar. Biz buna inanıyoruz. Bugün de inşallah milletimiz feraset sahibi. Milletimize güveniyorum. Türkiye'nin bahtı açık. Milletimizin feraseti sayesinde iyi bir netice çıkacağına inanıyorum. Milletimiz istikrardan yana tavrını koyacaktır."

Haberin Devamı

İzmir'de seçim sürecince bir sıkıntı yaşanmadığını, İzmirlilerin kibar, demokrasiye inanmış insanlar olduğunu vurgulayan Eroğlu, bu ortamı provoke etmek isteyenlerin olabileceğini, vatandaşların buna karşı hassas olması gerektiğini kaydetti.

"Milletin kararı ne ise onun başımız üstünde yeri vardır" diyen Eroğlu, soru üzerine başkalarının yerine oy kullanma iddialarına değerlendirdi.

Eroğlu, "Birkaç saat önce sosyal medyada fotoğraf çekilmiş, herhalde kişi yakalandı. Başkalarının yerine ha bire mühür basıyor. Bu ahlaksızlıktır, çünkü başkalarının oyunu çalmaktır, bu hırsızlıktır. Burada kul hakkı vardır. Sadece bu dünyada değil öbür dünyada da hesap sorulur. Çünkü başkasının hakkını gasp ediyor. Milletin reyine ipotek koyuyor. Özellikle ricam bu konuda milletimizin hassas davranması lazım. Herkesin milletin oyuna saygı göstermesi gerekir. Seçimlerin Türkiye'nin büyümesine, gelişmesine vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı