Gazete Vatan Logo

Bahreyn’den küstah çıkış

Katar diplomatik kriziyle birlikte Doha yönetimine sırt çeviren ülkelerden olan Bahreyn’in Dışişleri Bakanı Şeyh Halit bin Ahmed, Katar’daki Türk üssü için ‘Bölgeyi korumak için başkasına ihtiyacımız yok’ dedi

Bahreyn’den küstah çıkış

Geçen yıl Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dahil bazı Arap ülkelerinin Katar ile ilişkilerini kesmesi sonucu Körfez bölgesinde son yıllarda görülen en büyük diplomatik kriz patlak vermişti. Kriz, aradan geçen bir yıla rağmen hâlâ aşılamamışken Bahreyn’in Dışişleri Bakanı Şeyh Halit bin Ahmed Arap basınına yaptığı açıklamada Katar’ın bu krizden zararlı çıkan tek ülke olduğunu dile getirdi.

‘Katar’ın yanındayız’

Krizin baş gösterdiği dönemde Arap ülkelerinin birçoğu Türk askeri üssünün Katar’dan çekilmesini istemişti ancak Ankara, Katar’ın ‘yanında durduğunu’ açıklamıştı. Röportaj sırasında Katar’daki Türk üssü gündeme gelince bin Ahmed “Geçen Ramazan’da Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan kapalı görüşme sırasında Katar’daki askeri üssün bir tehdit olmadığını söylemişti. Fakat daha önce Doha ile Ankara arasında yapılan anlaşma bu durumun çeliştiğini ortaya koydu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bir basın toplantısında askeri üssün görevinin bölgedeki güvenliği sağlamak olduğunu söylemişti” diyerek krizin çözüleceğine dair bir umut taşımadığını ifade etti. Bahreyn’in Dışişleri Bakanı açıklamalarını, “Biz kendimizi korumaktan sorumluyuz bizim bölgede bizi korumak için kimseye ihtiyacımız yok, üstelik bizim Dünya genelinde müttefiklerimiz var” diyerek sürdürdü.

Haberin Devamı