Gazete Vatan Logo

Bahçeli Silivri'de!

Engin Alan'ı cezaevinde ziyaret etti...

MHP Lideri Devlet Bahçeli dün Silivri Cezaevi’nde MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ı ziyaret etti. Edinilen bilgiye göre, Silivri’de yaklaşık bir saat süren ziyarette Engin Alan, Bahçeli ve MHP heyetini yüksek moralle karşıladı. Bahçeli’ye, “Ziyaretinizden büyük mutluluk ve onur duydum” diyen Alan, MHP’yi izlemeye devam ettiğini, partiyle ilişkisinin hala çok yakın olarak sürdüğünü anlattı. Alan, cezaevi şartlarını ve nasıl olduğunu soran Bahçeli’ye, “Asla boyun eğmeyeceğim. Hiçbir şey beni yıldıramaz. Tek üzüntüm ülkem adına. Cumhuriyet dönüştürülmeye çalışılıyor. Bu endişeyi taşıyorum” ifadesini kullandı. Mahkemenin kararınının “Hakkaniyetli olmadığını” söyleyen Engin Alan, herkesin beraat etmesi gerektiğini söyledi. Her gün spor yaptığını ve moralinin çok yüksek olduğunu ifade eden Alan, ayrıca 4 Kasım’daki kongreye yönelik de, “Sizin genel başkanlığınızda MHP’nin birlik ve bütünlük içinde bu kongreden çıkacağına inanıyorum. Sadece partimiz için değil Türkiye için de bunun çok önemli olduğuna inanıyorum” dedi.

‘Yanınızdayız’

MHP lideri Bahçeli de Engin Alan’a, “Size sonuna kadar inanıyoruz ve yanınızdayız” dedi. Alan ve ailesinin MHP’ye emanet olduğunu belirten Bahçeli, “Hatta bunun için bir parti kararı aldık. Başkanlık Divanı olarak bu kararı aldık. Siz ve aileniz MHP’ye emanettir” dedi. Cezaevi şartlarıyla ilgili sıkıntısı olmadığını söyleyen Engin Alan, eşinin yaşanan olaylardan sonra nefrit hastalığına yakalandığını, bu nedenle Silivri Cezaevi’nden Ankara Sincan Cezaevi’ne geçmek istediğini dile getirdi. Alan, eşinin oraya gidip gelmesinin daha kolay olacağını söylemesi üzerine Bahçeli, parti olarak konuyla ilgili gereken tüm girişimi yapacaklarını söyledi. MHP lideri Bahçeli, Alan’a çok anlamlı iki hediye verdi.

İmamede 3 hilal

Bahçeli Alan’a, “zaman”ı temsil etmesi açısından köstekli bir saat ve sabrı temsil etmesi açısından da bir tespih hediye etti. Köstekli saatin MHP’nin 40. kuruluş yıldönümü için yapılan özel saatlerden olduğu öğrenildi. Tespihin ise oltu taşından yapıldığı, tüm taşlarının üzerinde ay yıldız bulunduğu ve imamesinin de 3 hilalden oluştuğu belirtildi. Görüşmeye Sadir Durmaz ve Ruhsar Demirel’in de aralarında bulunduğu 5 genel başkan yardımcısı, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, İstanbul Milletvekili Celal Adan, Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ile İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan da katıldı.

Kılıçdaroğlu sorusuna fena kızdı

Yaklaşık iki yıl süren dava boyunca MHP’den üst düzey bir ziyaret gerçekleşmemesinin sebebini soran bir gazeteciye Bahçeli, "Mahkeminin sonucu beklemek Türkiye’yi seven her insan için o zamana kadar ki düşünceleri kendisinde saklı tutmak bir görev olarak düşünüyoruz. Bugün mahkeme sonucunu öğrendik. Üzüntümüz çok büyük. Beklentinin çok üzerinde ceza almış olan kahramanlarına da MHP olarak sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum" yanıtını verdi. Bir gazetecinin Silivri’yi ziyaret eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun burayı bir toplama kampına benzettiğini ve kendisinin Silivri’yi nasıl gördüğünü soran bir gazeteciye de Bahçeli, "Ben kendi görüşlerini anlatan bir liderim. Başkasının düşüncesi beni ilgilendirmez." karşılığını verdi.

Neşat Ertaş için başsağlığı

MHP Lideri ayrıca bugün vefat eden ünlü halk ozanı Neşet Ertaş için de başsağılığı diledi. Bahçeli, "Kendilerini dün telefonla aradım. Yoğun bakımda olduğunu söylediler. Kendisinin yanındaki bulunan refaketcisine geçmiş olsun dileklerini ilettik. Buraya geldiğimizde, yolda hakkın rahmetine kavuştuğunu öğrendik. Türk Milleti çok güzide sanatcısını kaybetmiştir. Ozanını kaybetmiştir. MHP olarak önce ailesine, sonra Büyük Türk milletine ve herkese başsağlığı diliyorum. Merhum sanatçımıza da rahmet diliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı