Gazete Vatan Logo

Bahçeli son noktayı koydu

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Musul gündemini değerlendiren Bahçeli'den Başkanlık sistemi ile ilgili de açıklama geldi.

Bahçeli son noktayı koydu

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle;

* Türkiye'nin dibe çekilnmesine sessiz kalmayacağız. Milletimizi bir ve beraber tutan köklü duyguların yıpratıldığı günlerdeyiz. Kanlı terör örgütü saldırılarına devam etmektedir. Sınırlarımız boyunca Akdeniz'e ulaşan bir koridor oluşturmak istiyorlar. Çevremizde kanlı çatışmalar hızla yayılmaktadır. Milli güvenliğimiz büyük ölçüde risk altındadır. Terör Türkiye'yi abluka altına almıştır.

* Türkiye'nin Musul operasyonuna katılıp katılmayacağız sıcaklığını korumaktadır. Türk askeri yapılan yardım çağrılarına sessiz kalmamıştır.

* Başika IŞİD tarafından tehdit edilmektedir. Musul'un temizliği süratle yapılmalı, Türkiye dışarıda durmamalıdır. Bunu da herkes anlayışla karşılamak zorundadır.

* Türkmen katilleri birbirlerini güçlendirmişlerdir. PKK'nın Kerkük'te ne işi vardır? IŞİD ve FETÖ ne ise PKK aynısı değil midir? Tavşana kaç tazıya tut politikasının bize ne faydası olacaktır? Katliamlar seriye bağlanırsa bunun hesabını kim ya da kimler verecektir?

Haberin Devamı

* Türkiye Irak ve Suriye'deki gelişmelere müdahil olabilmeyi göze almalıdır. Irak Suriye ABD istemiyor, bunun mana ve ehemmiyeti yoktur.

"MUSUL OPERASYONUN 3 AMACI VARDIR"

* 3 koldan ilerleyen Musul operasyonunun uzun süreceği ortadadır. Görünürde Musul'a yönelik operasyonun 3 amacı bulunmaktadır. İlki IŞİD'ten temizlenmesidir. İkincisi, IŞİD'ten sonra Musul'un siyasi düzen sağlanması. Ama bunun ana aktörlerinin kim olacağı şimdilik belirsizdir. Üçüncü olarak Musul'un yeniden yapılandırmasıdır. Bunun hızını ve kıvamını zaman gösterecektir.

"BAŞİKA'DAN ÇEKİLMEK HAKKARİ'DEN ÇEKİLMEKLE AYNI ŞEYDİR"

* Türkiye Musul operasyonunun her aşamasında rol almalı, aktif olmalıdır. Hiçkimse Türkiye'nin hakkını savunmasından gocunmamalıdır. Başika'dan çekilmek Hakkari'den çekilmekte aynı şeydir. Kuyumuzu kazanların kuyruğuna basarız. Vatan bildiğimiz topraklarda bölünme amaçlayanlara aziz milletimiz dünyayı dar eder.

* Irak'ta bayramızı çğneyenlere cevabım şudur, bayrak bizim ruhumuzda asılıdır, bu iğrençliği yapanlar bunu anlayamazlar. Bayrağa saldırı efendilerin emridir. Şerefini kaybetmişler anlayamazlar. Bu saygısızlığı kınıyor.

Haberin Devamı

* Türkiye'nin etrafını örtmeye çalışanların bitmeyen tarihi plan ve nefretleri vardır.

* Biz geçmişimizin acı dolu günlerinden ders aldık. Musul, Kerkük, Halep bu haldeyken bizim sevinçli olmamız mümkün değildir.

* Musul'a sokulmazsak Ankara'yı tehlikeye atarız.

" PARLEMENTER SİSTEMDEN YANAYIZ"

* Türkiye'nin açmazlarının farkındayız. Çözüm için sürekli çalışıyoruz. Biz devletin tıkandığını, anayasanın askıya alındığını savunuyoruz. Özellikle 15 Temmuz'dan sonra yeni bir durum ve ihtiyaçları ortaya çıkardığını görüyoruz. Fiilen devlet idaresi hukukun üstünlüğüyle çelişmektedir. Biz fermanla ülke yönetilmesini geride bıraktık.

* Fiili başkanlık uygulanmasına en haklı ve doğal beklentimizdir. Buna yanaşılmıyorsa demokratik bir sürecin ilerletilmesi ikinci yoldur. Mahalleyi ayağa kaldırarak Başkanlığa destek verdiğimizi söyleyenlere daha ne söylemeliyim. Bunlar hangi dilde haberleşiryorlarsa biz de o dilde anlatalım. Kendilerini ikna edelim. MHP parlementer sistemden yanadır, reforma tabi tutulmasını istemektedir. Ne çare kulp takmayı sürdürüyorlar.

Haberin Devamı

* Meclis'te evet refrandumda hayır diyecekmişiz. 'Havet' nasıl olacakmış? Türkiye'yi katletmeleri bir yana utanmadan bir de böyle söylüyorlar. TBMM'de tercihimiz ne olursa milletin karşısında da aynısı olacak.