Gazete Vatan Logo

Bahçeli: Hainin delili mi olur?

MHP lideri, ‘FETÖ için daha fazla kanıta ihtiyacımız var’ diyen Merkel’e sert çıktı: 251 vatan evladının şehadeti delil değil mi? Terör örgütlerine sabıka kaydı mı sorulur? Hain haindir, terörist teröristtir

Bahçeli: Hainin  delili mi olur?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin ilk grup toplantısında konuşma yaptı. Kriz fırsatçılarına ‘utanmazlar’ olarak tepki gösteren Bahçeli, şunları söyledi: ‘Döviz fiyatları indi, iniyor. Ekonomik yangın söndü, sönüyor. Peki, yapılan zamlar, fiyat artışları ne olacak; aynısıyla geri alınmayacak mıdır? Hükümet kurnaz ve sinsi fırsatçıları teker teker belirlemelidir. Stokçuluk yapanları, bankasındaki parası kadar yerli olup yabancı ülkelere sermaye kaçıranları mutlaka bulmalı, mutlaka bu karanlık niyetlileri deşifre etmelidir.’ Belediye başkanlarını “merkez yoklamasıyla” belirleyeceklerini vurgulayan Bahçeli, “İstanbul dışında her yerde adaylarımızı çıkararak seçimlere katılacağız” dedi.

Şoktan şoka girdiler

24 Haziran’da 50 vekil çıkardıklarını belirten MHP lideri şunları kaydetti: Yapamazlar dediler, yaptık. (Yüzde 2-3 oy alırlar, erirler) diye nifak ve dedikodu yayanları tek tek not aldık; sonra hepsine öyle bir teşekkür ettik, şaştılar kaldılar, şoktan şoka girdiler. Erdoğan’ın BM’de reform çağrısına destek veren Bahçeli, Almanya Başkanı Merkel’in FETÖ açıklamalarına sert çıktı: Merkel’in, Erdoğan’la düzenlediği basın toplantısında FETÖ konusundaki tespit ve değerlendirmeleri hatalıdır. Merkel, ‘FETÖ konusunu ciddiye alıyoruz ama daha çok delile, bilgiye, FETÖ’yü PKK’yla bir tutmak için daha fazla kanıta ihtiyacımız vardır’ ifadeleri kullandı. 251 vatan evladının şehadeti delil değil mi? Almanya Başbakanı nasıl bir delil istiyor? Hainin delili mi olur? Teröristin belgesi mi araştırılır, Terör örgütlerine sabıka kaydı mı sorulur? Hain haindir, terörist teröristtir. Eğer cesaretleri varsa desinler ki, FETÖ’yü seviyoruz, FETÖ’nün arkasındayız. Almanya Türkiye’nin egemenlik haklarına saygı duyuyorsa, FETÖ’yü terör örgütü olarak, hem de PKK’dan daha beter bir cani örgüt olarak tanımalı, ülkesindeki FETÖ’cüleri iade etmelidir.

Haberin Devamı

Tezkereye ‘evet’

Bahçeli, TSK’nın gerektiği takdirde sınır ötesi hareket ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesiyle ilgili tezkereye evet oyu vereceklerini bildirdi.

Haberin Devamı