Gazete Vatan Logo

Baharın 50 tonu

Bahar geldi, peki bu bahar neler trend olacak? Hangi filmi izleyip, nerelere gideceğiz, kültürel faaliyetlerden, modaya 2017 baharı bize neler getirecek?

Baharın 50 tonu

GEZ-GÖR

Dışarıya çıkın ailece piknik yapın

Polonezköy: İstanbul’da hafta sonu doğada gezilecek yerler listesinin başında, doğa ile iç içe olmayı seven aileler için İstanbul’un arka bahçesi konumundaki Polonezköy geliyor.

Büyükada: Büyükada’ya günübirlik Bostancı’dan kalkan vapur ya da motorlar ile ulaşabilir, Prinkipo’dan dondurma alarak geziye başlayabilir, bisiklet kiralayıp Küçük Tur yoluna koyulabilirsiniz.

Riva: Şehirden yarım saat uzaklıkta yer alan Riva yazın deniz kum güneş üçlüsüne en kısa sürede ulaşılabilecek destinasyonlardan.

Karaburun Limanı: Karaburun Limanı, Çekmece göllerinin hizasına denk gelen Arnavutköy’e bağlı, Karadeniz kıyısında yer alan bir köy. Avrupa Yakası’nda oturanlara yakın köyün uçsuz bucaksız bir kumsalı, Hanımeli adlı balıkçısı var.

Türkiye koşuyor

25-26 Mart'ta Alanya Ultra Maratonu koşulacak, ardından İstanbul Aydos ormanında 26 Mart'ta 10 bin metre patika koşusu var.

30 Nisan'da İstanbul Yarı Maratonu start alacak. Adım Adım koşu grubu Mayıs ayını Belgrad ormanında karşılayacak ve yarış 6 Mayıs’ta koşulacak.

Haberin Devamı

Müzelerde görülmeye değer sergiler...

Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki "Feyhaman Duran: İki Dünya Arasında" sergisi portre alanındaki yapıtlarıyla tanınan Fyhaman Duran’ı tanımak için birebir. (30 Temmuz'a kadar görülebilir)

İstanbul Modern'deki “LİMAN" sergisi, deniz kenarında ve liman çevrelerinde gelişen toplumsal hayatı mercek altına alıyor. Son tarih 4 Haziran

Her telden aktivite için

Müziği, tiyatroyu ve mutfağı aynı noktada buluşturan DasDas; İstanbul’un en önemli eğlence, sanat ve lezzet noktası olarak Ataşehir Watergarden’da yer alıyor…

Tarihi garda çikolata ve kahvaltı festivali

Tarihi Sirkeci Garı, Çikolata Festivali’yle 20- 21 Nisan tarihlerinde çikolata tutkunlarını ağırlayacak.

"Breakfast Kahvaltı Festivali" ise,

13-14 Mayıs'ta düzenlenecek. Etkinlik süresince çalışma atölyeleri, eğitimler, oyunlar, yemek şovları ve yarışmalar düzenlenecek.

FESTİVAL

Gandalf İstanbul'a ayak basıyor...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali, bu yıl 36'ncı kez sinemaseverlerle buluşacak. 5-15 Nisan arasında düzenlenecek sinema şöleninde 203 film izleyiciyle buluşacak. Sinemanın en sevilen oyuncularından Sir Ian McKellen İstanbul Film Festivali’nin Onur Ödülü’nü almak üzere davetli olarak yer alacak.

Haberin Devamı

Rengarenk boyalarla HoliFest!

50’den fazla ülkede her yıl coşkuyla kutlanan Holifest, renkli boyalarla İstanbul'da kutlanacak... (22-23 Nisan, Event Garden, 45 TL)

Alaçatı’da Ot Festivali’ne gidin

Çeşme ve çevresinde yaşayan kadınların doğadan topladıkları otları ve hazırladıkları lezzetleri satışa sundukları, yarışmalar, tadım etkinlikleri ve eğlencelerin yapıldığı festival bu yıl 6-9 Nisan'da düzenlenecek.

Cazın farklı tonları...

Caz çatısı altında; blues, elektronik, etnik, funk, indie, klasik, pop ve rock müziğin heyecan verici renklerini de kapsayacak Zorlu PSM Caz Festivali; 3-12 Mayıs’ta düzenleniyor. (45 TL-)

Gastronominin keyfini çıkarın

"GurmeFest İstanbul”da 4 gün boyunca; piknikler, sunumlar yapılacak, mutfak sırları paylaşılacak, klasik lezzetlerimiz hatırlanacak ve yeni lezzetler tanıtılacak. Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars sevenleriyle buluşurken, yerli-yabancı ünlü şefler de hünerlerini sergileyecek.. (11-14 Mayıs, Event Garden, 48-190 TL)

Haberin Devamı

SİNEMA

Galaksinin Koruyucuları 2:

Başrollerinde Chris Pratt, Vin Diesel ve Bradley Cooper gibi yıldız isimlerin yer aldığı 2014 yapımı Guardians of the Galaxy'nin devam filmi niteliğinde olan yapıt, bir kez daha Marvel'ın yapımcılığında izleyiciyle buluşacak. (28 Nisan)

Hayat (Life):

Yılın merakla beklenen filmlerinden olan Hayat, Mars gezegeni hakkında araştırma yapan bir ekibin ölüm kalım mücadelesini ele alıyor. Bilimkurgu sevenler kaçırmasın! (24 Mart)

Sonsuz Aşk:

Ekranın iki yıldız ismi, Fahriye Evcen ve Murat Yıldırım'ın başrollerde yer aldığı Sonsuz Aşk, hiçbir ortak noktaları bulunmayan bir temizlikçi ve profesör arasında geçen büyük aşkı konu ediniyor. (24 Mart)

Yaratık: Covenant:

Usta yönetmen Ridley Scott, kendi yarattığı kurgusal evrene geri dönüyor. Filmde Michael Fassbender'a, Katherine Waterston, Demian Bichir ve Billy Crudup gibi isimler eşlik ediyor. (12 Mayıs)

Haberin Devamı

SPOR

Tenis dolu bir hafta

Garanti Koza Arena, 1-7 Mayıs arasında TEB BNP Paribas İstanbul Cup'a ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz yıl milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay bir ilke imza atıp şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

23 Nisan'da derbi bayramı

Dünya futbolunun en büyük rekabetlerinden olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi, 23 Nisan'da Türk Telekom Arena'da oynanacak. (19:00)

Ligin düğümünü çözecek derbi

Spor Toto Süper Lig'in 30'uncu haftasında oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçı ligin düğümünü çözebilir. Maç, 7 Mayıs akşamı Vodafone Arena'da oynanacak.

Final Four İstanbul'a geliyor

Euroleague'de bu yıl Final Four, 19-21 Mayıs tarihlerinde Sinan Erdem Spor Salonu’nunda düzenlenecek. İki günlük kombinelerde 2 bin TL ile 30 bin TL arası değişen biletler tükendi bile...

Avrupa'nın en iyisi hangisi olacak?

Avrupa futbolunun en iyisinin belli olacağı Şampiyonlar Ligi Finali, 3 Haziran'da Galler'de oynanacak. Millennium Stadı, büyük finale ev sahipliği yapacak.

DOĞAYLA İÇ İÇE

Cappadox 2017, 18-21 Mayıs tarihleri arasında düzenleniyor. Kaan Tangöze, Büyük Ev Ablukada, Kalben, Peter Broderick & David Allred Duo, Acid Pauli dikkat çekenler.

Ayrıca jeoloji gezisi, doğada açık ateşte pişirme, gurme tadım, gibi etkinliklerle doğal ve samimi deneyim yaşayacaksınız. (300-950 TL)

MODA

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul 2017

Türkiye’nin yılda iki defa düzenlenen en önemli uluslararası moda etkinliği Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un 9. sezonu, 20-24 Mart tarihleri arasında İstiklal Caddesi'nde bulunan ve tarihi Cercle d'Orient binasını da kapsayan Grand Pera'da gerçekleşecek.

Uçuşan etkiler bahar ruhuna eşlik ediyor!

Modacı Fidan Şmşek, sezonun moda trendlerini şöyle özetliyor, ‘’Bu bahar uçuşan elbiseler ve etekler moda… Maskulen stilden ziyade romantik uzun, çiçekli, bahar tonlarında elbiseleri, tül etekleri göreceğiz. Mutlaka bedeninize ve tarzına göre uzun ve uçuşan, volümlü bir elbise ve etek almanızda fayda var. Bu bahar elbiseler ve etekler uçuş uçuş olacak.’’

Bu bahar dişilik ön planda!

2017 baharında dişilik ön planda… Kadınsı hatları sergileyen kesimler, kombinler ve kalıplara önem vermekte fayda var.

Baharı karşılamak için çiçekli fikirler

- Renkleri, ışıltıları ve taşıdıkları yaşam enerjisiyle çiçekler, dekorasyon fikirlerinin de ayrılmaz parçası olarak değerlendirilebiliyor. Öneriler Cem Botanik Yöneticisi Ayse Şirin'den...

- Doğa, dekorasyon konusunda bize sınırsız bir kaynak sunar. Bazen ufak bir yaratıcılık ve el becerisi ile gerçekten ilgi çekici tasarımlara imza atmanız mümkün. Mesela doğadan toplayacağınız kuru dallar, kozalaklar ve yapraklar, sandığınızdan çok daha özel sunumlarda size yardımcı olacaktır.

- Birbirine geçmiş birkaç dalın ortasına kumaş ya da keçe parçası yerleştirip, sevimli bir kuş yuvası yaptıktan sonra, renk renk gıda boyasında haşladığınız yumurtaları da içine koyup eğlenceli bir Paskalya sunumu hazırlayabilirsiniz. Hatta dilerseniz yumurtaların üzerine kalemle yüz şekilleri çizerek, çocuklar için daha da eğlenceli bir hale getirmeniz mümkün...

Personal Trainer Murat Bür Bahar demek açık hava egzersizi demek…

Çünkü iyi bir antrenman ve kondisyon bol oksijen takviyesi ile sağlanır. Bol bol yürüyüş ve treaking yapın Yoğun hayatlarımızda ya da rahatlamak istediğimiz anlarda bile psikolojik olan yürüyüş ve treaking spor disiplinin ilk adımı… Bunu minimumda hafta bir defa yapıyor olmanız bile kendinize yaptığınız en büyük yatırım. Bütün dünya yürüyor ya da sevdiği insanlarla hafta sonu treaking yaparak hem spor yapıyor, hem de yepyeni yerleri keşfediyor. Siz neden bekliyorsunuz! Suya temas ederek form tutma zamanı Kış sezonunda kendini gösteren paddleboard için aslında bahar ve yaz sezonu en ideal zaman… Çünkü paddleboard denizde ya da gölde sörf tahtası üzerine çıkarak öncelikle denge sağlama ki bu da vücut koordinasyonu, kasların doğru kontrolü için önemli, ardından da kürek çekme etkisi ile kol ve omuz sistemini güçlendiren bir trend… Bu trendin popüler olma sebebi hem kısa zamanda kasları sıkılaştırması, hem de eğlenceli olmasından öne çıkıyor. Keza baharla beraber havaların ısındığı rotalarda windsurf, surf gibi aktiviteli sporları yapmak hala çok popüler… Yazı beklerken hafta sonu yakın yerlere gitmeyi tercih edenlerdenseniz kano yapabileceğiniz yerleri tavsiye ederim. Kano hem ekip çalışması, hem koordinasyon, hem de kol ve omuz kasları için doğa içinde en ideal aktivitelerden… Trambolin ile zıpla ve zinde hisset Trambolin aslında insanı çocukluk zamanlarına götüren, stresli hayatında rahatlatan en ideal egzersizlerden biri… Olay sadece zıplamakla kalmıyor elbet belirlenen hareketler ve bunlara uygun müzik eşliğinde ayağınızı yerden kesen dolayısı ile bir o kadar özgür, bir o kadar çocuksu hissettiren bir antrenmandan bahsediyoruz. İşin içine bedenin bütünlüğü de girince kalori yakmak konusunda muhteşem bir etki yaratıyor. Doğanın içinden gelen, doğanın kendisi gibi Spor ve egzersiz dünyasının en yeni trendi diyebileceğimiz bu egzersiz tamamen özünü doğadan, hayvanlar aleminden ve içgüdüsel hareket sisteminden alıyor. Doğada kas sistemi ile kuvvetli bilinen hangi hayvan var ise onun ruhu ve hareketleri baz alınarak uygulanan bu antrenman kas sisteminin esnekliğini sağlarken, ruhsal tarafta da kişinin kendini iyi hissetmesi açısından ciddi bir rahatlama sunuyor. Söz konusu formda olmak kadar ruhsal anlamda da iyi hissetmek olan dünyamızda Animal Flow içgüdüsel ve ruhani tarafı da geliştiren yönleri, dinamik akışı ile bir çok egzersizin önüne geçecek en yeni antrenmanlardan biri…

Boutique Style / Seyahat Danışmanı Sinem Tosun Şimdi festival zamanı…

Cannes Film Festivali kadar artık müzik, dans ve bahar festivallerini de yerinde keşfetmek seyahat dünyasında öne çıkıyor. Rengarenk şenliklerin yerel gelenekler ve danslarla unutulmaz deneyimlere dönüştüğü bahar festivalleri benzersiz deneyimler kazandırırken, ruha da iyi geliyor, geçirilen anları da eğlencesiyle ölümsüz kılıyor. Bu konuda en öne çıkan rotalar ise mistik festivali Paro Tshechu ile Bhutan, Kiraz Çiçeği Festivali ile hem doğanın uyanışını rengarenk karşılayan, hem de dünden bugüne gastronomik, kültürel şenlikleri ile benzersiz deneyimler sunan Japonya dünyada git gide daha da yoğun ilgi gören seyahat noktaları…

Özgür hisset ama konforlu ol

Outdoor herkesin denese bile özgür hissetmek adına özünde vaz geçemediği bir alan… Outdoor konforlu bir hale büründüğü andan itibaren seyahat severler için de vazgeçilmez bir tecrübeye dönüşüyor. Etrafı dağlarla çevrili, yemyeşil bir ovanın üzerine kurulu olan, Taylandlıların deyimi ile gelişen dünyanın Yeni Şehri Chiang Mai, 300’e yakın Budist tapınağı, fil safarileri, yoga ve meditasyon kampları, Uzakdoğu’nun ayrıcalıklı misafirperverliği ile outdoor konusunda hem konforlu bir seyahat deneyimi sunuyor, hem de manevi anlamda içsel rahatlamanın yolunu açıyor.

Hem kültürel, hem de eğlenceli

Küba deyince elbette akla eğlence, renkler ve neşe gelir. Oysa Küba sadece bununla sınırlı değil. Havana devriminin izlerini taşıyan renkli ve tarih kokan dar sokakları, koloniyel dönemi yaşatan benzersiz mimarisi ve keşfe değer, insanın da vizyonunu zenginleştiren bir çok özelliği ile UNESCO tarafından da Dünya Kültür Mirası listesine dahiledilen Küba her ziyaretinde başka güzel… Meksika ise artık bambaşka bir yönüyle öne çıkıyor. Maya piramitleri, beyaz kumsalları ile cazibe merkezi olan Tulum bölgesi tabiat ananın güzellikleri içinden geçerek keşfedilmeyi bekleyen insan tarihinin en önemli değerlerinden antik Maya hazinelerini sunuyor.

BodyFit / Yoga, Pilates Eğitmeni, Yazar Burcu Vurkaç

Sadece bedensel değil Sağlıklı ve kaliteli yaşam dünyada git gide daha da değerleniyor. Bu artık sadece bedensel değil, beden, zihin ve ruhsal dengeyi sağlamak üzere yaygınlaşan dünyanın en önemli yaşam trendi…

Baharda yavaşlamanın tadını çıkarın

Yogada temel olarak öne çıkan en yeni yaklaşım yavaşlama üzerine… Hızlı hayatlar ve tempolar insanlarda yavaşlama ihtiyacı doğuruyor. Bununla beraber dünyanın en özel tekniklerinden meditasyon ihtiyaçla beraber yaygınlaşan bir yaşam pratiğine dönüyor.

Duruş için pilates yapın

Pilates ise sadece zayıflamak isteyenlerin değil duruş bozukluklarını gidermek, önlemek isteyenlerin de tercihi… Özellikle de masa başı işler yapan beyaz yakalılar için neredeyse vazgeçilmez bir teknik olarak öne çıkıyor.

Nefesinle stresten arın

Stres çağımızın en büyük sorunu… Bu yüzden de meditasyon kadar nefes teknikleri de oldukça yaygınlaşan yeni yaşam trendleri arasında… Yeniçağın mottosu “Dingin zihinler, huzurlu insanlar”… İnsan zihnindeki kaosu dindirip sakinleşince kendine yaklaşıyor, kendini keşfetmenin ve olanı olduğu gibi görebilmenin, bu yolla kendini gerçekleştirmenin kapısını aralıyor. İnsanlar sağlığın bedenle sınırlı olmadığının daha fazla farkında artık. Ruhunu beslemek, zihinsel dinginlik de bütünsel sağlığın ve kaliteli yaşamın önemli ve olmazsa olmaz bacakları. Kendini gerçekleştirme arayışındaki bireylerin bedenle çıktıkları yolun, bu bacaklarla zenginleşeceğini ve derinleşeceğini düşünüyorum.

Güzellik Uzmanı Ebru Durmuş

Artık doğal olmak güzel Dünyada en yaygın güzellik trendi doğallık üzerine… Her şey doğala, doğal görünmeye dönüyor. Kaşlarda alınmamış ama bakımlı ve estetik doğallıkta bu trend kendini gösterirken, makyajlarda da aynı etkiyi git gide artan bir yoğunlukta gözlemiyoruz.

Bahar trendi, kirpik bakımı

Kirpik keratinlifting ve kirpik botoxu, doğal, sağlıklı kirpikler için son dönemin en fazla etki gösteren bakımları olarak öne çıkıyor. Artık eski usul kirpik kıvırıcılarıyla her sabah uğraşmak yerine bu bakımlarla uzun süreli ve kalıcı etkiler sağlanabiliyor. Özellikle de ipek kirpik ve takma kirpik uygulamalarını tercih etmeyenler de yoğun ilgi gösteriyor.

Bahar ve yaz aylarında makyajsız güzel görünmenin formülü…

Havalar ısınınca, hele ki tatillerde makyaj yapmak zorlaşır. Bu yüzden de makyaj olmadan güzel görünmenin formülleri en çok merak edilenlerin başında gelir. Bu sene yeni kirpik uygulamaları ile yoğun ve net bir görünüm kazanan kirpikler, kıl teknikleri ile yapılan doğal kaş uygulamaları sayesinde belirginleşen gözler en önemli güzellik trendlerinin başında geliyor.