Gazete Vatan Logo

Bağkur Ve GSS Prim Borcu Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

GSS borç sorgulama ve diğer 4b statüsünde yer alanlar içinBağkur borç sorgulama hizmetleri online tahsilat bağlantısı aracılığı ile yapılmaktadır. GSSve Bağkurprim borcu işlem detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Bağkur Ve GSS Prim Borcu Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Vatandaşları gerek GSS gerekse de Bağkur gibi hizmetleri için düzenli olarak prim ödemesi yapması gerekmektedir. Düzenli olarak ödenmeyen primler sonrasında ise hem sigorta borçları artmakta hem de sigortanın sağladığı avantajlardan yararlanılması mümkün olmayacaktır. Bu nedenle vatandaşların GSS borç sorgulama ve Bağkur borç sorgulama işlemleri le birlikte sigorta durumlarını yakından takip etmesi ve gerektiği zamanlarda ödemelerini aksatmadan yapması oldukça önemlidir.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

SGK SORGULAMA

GSS borç sorgulama konusunda bilgi almak için e devlet kapısı üzerinden sulan hizmetlerden yararlanılabilir. Bu konuda ilk olarak e devlet kapısı girişinin yapılması gerekir. Giriş sonrasında GSS başlığı ile yayınlanan hizmetin seçilmesi yeterli olacak ve bu sayede kolay bir şekilde GSS borç sorgulama yapılabilecektir. GSS borç sorgulama ile öğrenilen borç durumu, kişilerin hiçbir zaman silinmeyecek olan borcunu göstermektedir ve kişilerin mutlaka bu borcunu bir gün ödemesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Bu nedenle ödeme konusunda geciktirme yapılmasının da bir avantajı olmayacağı gibi tüm borçlara gecikme faizi ekleneceği için GSS borç sorgulama sonrasında öğrenilen borç daha da artacaktır. GSS borç sorgulama yaptıktan sonra borçların internet üzerinden ödeme yapılabilir. Bu sayede hem GSS borç sorgulama hem de GSS borç sorgulama sonrasında ödeme yapma kolayca gerçekleştirilebilir.

Bağkur Borç Sorgulama İşlemleri

Bağkur borç sorgulama için de aynı adımların takip edilmesi ve SGK hizmetleri arasından 4B hizmet dökümü seçeneği seçilmelidir. Böylece Bağkur borç sorgulama kapsamında kişilerin hem Bağkur prim bilgileri görüntülenebilecek hem de Bağkur borç bilgileri ekranda yer alacaktır. Bu sayede hem Bağkur borç sorgulama hem de sigorta takibinin yapılması mümkündür. Kolay bir şekilde erişilecek bilgiler sayesinde Bağkur’lular için de online olarak Bağkur prim ödemesi yapılabilir.