Gazete Vatan Logo

Bağdat'ta güvenlik önlemleri artırıldı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenecek hükümet karşıtı gösteriler öncesi güvenlik önlemleri artırıldı.

Bağdat'ta güvenlik önlemleri artırıldı

Başkentin merkezindeki Tahrir Meydanı'nda Şii lider Mukteda es-Sadr yanlılarıyla Ulusal Sivil Akım üyelerinin reform talebiyle düzenleyeceği hükümet karşıtı gösteri öncesi güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı.

Irak güvenlik güçleri, hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'ye giden tüm köprü ve yolları beton bariyer ve tellerle kapattı.

Başbakan Haydar el-İbadi'nin ofisinden dün yapılan açıklamada, istihbarat raporlarına göre, bazı örgütlerin Bağdat'ta yapılması beklenen hükümet karşıtı gösterileri "tehlikeli biçimde kışkırtmak" niyetinde olduğu belirtilmişti.

Vatandaşların, kamu ve özel mülkiyetlerin korunması için İbadi'nin İçişleri Bakanlığına talimat verdiği ifade edilen açıklamada, ayrıca gösterilerin ertelenmesi çağrısında bulunulmuştu.

Şii lider Sadr yanlıları, geçen hafta Tahrir Meydanı'nda düzenlenen gösterilerin ardından korunaklı Yeşil Bölge'ye girmiş, eylemcilerle güvenlik güçleri arasında arbede yaşanmıştı.

Sadr yanlısı göstericiler, 30 Nisan'da da yine Yeşil Bölge'ye girip meclis binasını basarak bir gün boyunca oturma eylemi düzenlemiş, daha sonra geri çekilmişti.

Haberin Devamı