Gazete Vatan Logo

Azrail seni sırtından vurdu be kardeşim!

Ralli fotoğrafçısı Ömer Koçyiğit'in ölümü meslektaşlarını yasa boğdu. Ev arkadaşı ardından ağıt yazdı: Ahh be Ömer, ne işin vardı yolun kenarında... Daima kontrollüydün, meydan okurdun Azrail'e

Türk otomobil yayıncılığı genç yaşta kaybettikleri meslektaşları Ömer Koçyiğit'in ölümüne ağlıyor. 28 yaşındaki fotomuhabiri İzmir Pınarbaşı Pisti'ndeki yarış sırasında, ilk kez yarışan Orkun Altınbaş'ın kullandığı aracın çarpması sonucu yaşamını yitirmişti. Meslek aşkıyla ölüme meydan okuyan Koçyiğit belki de en güzel fotoğraflarını çekerken ecele yakalanmıştı. Binbir zorlukla aldığı dijital fotoğraf makinesine sarılmış kanlar içinde yerde yatıyordu TOMSFED (Türkiye Otomobil ve Motor Sporları Federasyonu) yetkilileri Ömer'in güvenlik kurallarına uymadığını ileri sürdü. Sürücü Orkun Altınbaş ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Altınbaş'ın antrenörü Şerif Yardımcı ise "Piste yarışçılardan başka kimse girmemeli, görevliler o an yarışmayı durdurmalıydı. Ömer çok iyi dostumdu. Riski çok severdi. Ölümüne çok üzüldük" dedi. Koçyiğit fotoğraflarını "Hızın Durduğu An" kitabında toplamıştı. Arkadaşları Ömer'in ölümünü 'hızın durduğu an" sözleriyle anlattı.

Basına ayrılan bölgenin dışında çalışıyormuş
* Mazhar Demiralp (TOMSFED İcra Kurulu Üyesi Yarışın Gözlemcisi): Motor sporlarına senelerdir hizmet veren değerli medya mensubumuz ve fotoğraf sanatçımızın elini kaybı nedeniyle yarışı iptal ettik. Malesef arkadaşımız Ömer Koçyiğit basın için ayrılmış bölgenin dışında çalışıyormuş. Yarışları izleyecek basın mensuplarına sözleşme imzalatırız. Kurallara uyulmadığında sorumluluk onlara aittir. Bu kurallar güvenlik kurallarıdır ve basın mensubu bu kuralların dışına çıkarsa yarışmaları izlemekten men edilir.

Arkadaşları ne dedi?
Yener Gülünay, (Otosports Yazarı, ev arkadaşı): Havaya uçtu, otomobilin altında sürüklendi
Kardeşim gibi sevdiğim Gürkan Çağlar aradı. Ağabey, Ömer'i hastaneye kaldırdık, durumu çok ciddi, spin atan bir Clio çarptı, onu havada gördüm, otomobilin altında da sürüklendi uzun süre, yüzü kan revan içindeydi'. Nefesimi tutmuş, bu inanılması zor olayı dinliyordum. O saniye Ömer'le hatıralarımızın geçti gözümün önünden. O kadar başına buyruk ve özgüveni yerinde biriydi ki, ona kimse gem vuramazdı. Ahh be Ömer, ne işin vardı yolun kenarında... Her zaman otomobilin dibine girerdin. Meydan okurdun Azrail'e... Kontrollüydün... Eminim ki yüzün dönük olsa sana bir şey olmazdı. Azrail seni sırtından vurdu.

* Hakkı Tolunay (Magazin Otomobil Dergisi Yayın Yönetmeni): 2 gün önce piste gider en iyi açıları belirlerdi
Ömer ile 1998 yılında çalışmaya başladık, basındaki ilk işiydi. Bir gün bana "Patron ben de fotoğraf çekmek istiyorum" dedi. Ömer'e bir makina aldık. Fotoğraf çekerek içindeki yeteneği keşfetmişti. İşini amatör ruhla yapan tam bir profesyoneldi. Yarıştan iki gün önce piste gider fotoğraf çekeceği en iyi açıları belirler, tüm güvenlik kurallarına da uyardı. Ömer Türk otomobil yayıncılığının en iyi denklanşörüydü, mesleğe heves eden genç fotoğrafçılar hep onu örnek alırlardı kendilerine. Fotoğraf makinalarını, bilgisayarını, objektifini zorlukla, hep para biriktirerek alırdı.

* Mahmut Hayırlıoğlu (Otomoto Yayın Yönetmeni) Aynı pistte ben de kaza yaptım, ucuz atlattım
Bana da geçtiğimiz sene otomobil çarptı, 3 ay hastanede yatttım. Ben 40 yaşındayım ve şans eseri yaşıyorum, o 28 yaşında öldü. Medya alanı var ama kazalara karşı hiçbir korumanın olmadığı bir alan. Dünyanın her yerinde medya alanında beton bloklar var, ama izmir pistinde yok. TOMSFED gazetecileri biraz daha düşünmeli. Biz de suçluyuz onlar da. Kendini yarışa kaptıran foto muhabiri hayatıyla oynuyor ve bedelini ya sakat kalarak ya da ölerek ödüyor.

Haberin Devamı