Gazete Vatan Logo

Azınlıklar din dersi yerine ‘faydalı dersler’i seçiyor

Azınlıklar din dersi yerine ‘faydalı dersler’i seçiyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın azınlık okullarında okuyan Hristiyan öğrencilerin kendi dinlerinin öğrenebilmeleri için seçmeli din bilgisi dersinin geleceğini açıklaması azınlık cemaatlerinde ana gündem maddesi oldu. Azınlık okullarının yöneticileri seçmeli din dersinin çok tercih edilmeyeceğini düşünüyor.

Getronagan Ermeni Lisesi Müdürü Silva Kuyumcuyan Margoz, “Zorunlu din dersini 1 saat okutuyoruz. Ancak biz seçmeli din dersi koymuyoruz. Ermenice derslerimiz de olduğu için vakit sınırlamamız var. Din derslerine ise Ermenice öğretmenleri giriyor” diye konuştu.

‘Din yerine yabancı dil’

Zoğrafyan Rum Lisesi Müdürü Yani Demircioğlu ise, “Din Kültürü dersini ortaokulda 2, lisede 1 saat okutuyoruz. Biz seçmeli dersler arasında din dersini almadık. Bunun yerine ikinci yabancı dil dersini tercih ettik. 42 öğrencimiz var. Öğrencilere daha faydalı olabileceğine inandığımız dersleri aldık. Çocuklar aileleri ve kiliselerde dinlerini öğrenebiliyorlar. Din konusunda bir problem yaşanmıyor. Seçme hakkının idare ve velilerde olması çok olumlu” dedi.

Haberin Devamı

‘Hz. İsa okutulabilir’

Dört yıllık lise müfredatında Din Kültürü ve Ahlak dersi programının hazırlığında çalışan Sahakyan-Nunyan Ermeni Okulu din kültürü öğretmeni Hripsima Meydan, “MEB, rahipler ve din bilgisi öğretmenleriyle hazırladığımız 4 yıllık zorunlu din kültürü dersinin programını onayladı. Müslümanlar için İslam Tarihi dersi içinde Hz. Muhammed’in hayatı gibi biz de İsa Mesih’in hayatının okutulmasını istedik. Biz din derslerinde kutsal kitabı tanımak, insanların dine bakışları, diğer dinlere karşı yaklaşımları içeren başlıkları okutuyoruz. Bu dinini öğrenmek isteyen öğrenciler için olumlu bir seçenektir” diye konuştu.